Gratis simskola i Hammarkullen

På väggen i det nyräddade Hammarbadet hänger en stor banderoll med texten Rätt att simma – Simkunnighet ska inte vara en klassfråga, och i bassängen övar 20 barn mellan 6 och 9 år.

image

I söndags, tre dagar efter att nyheten nådde Hammarkullen om att Hammarbadet räddats, hölls första lektionen i den gratis simskola som ska få upp simkunnigheten i Nordost.
Rätt att Simma är ett nystartat projekt startat av Kristofer Lundberg och Caroline Holmgren, båda utbildade simlärare.

Med simplattor i handen och simdynor på ryggen övar barnen fram och tillbaka, Caroline Holmgren hjälper till i vattnet och på kanten står Kristofer Lundberg:
– Böj, ut och ihop, ut med tårna. Tänk på bentagen.

– Simkunnighet ska inte vara en klassfråga. Alla rapporter pekar på en allarmerande situation i socioekonomiskt utsatta områden, säger Kristofer Lundberg efter lektionen.

– Långt ifrån alla familjer har möjlighet att betala 1 400 kronor per termin, speciellt om man har flera barn. Därför har vi inlett detta viktiga sociala arbete.

– Vi kan hålla nere kostnaderna då vi själva arbetar ideellt och hyran finansieras idag med projektpengar ansökta av Hyresgästföreningen, säger Caroline Holmgren.

– Under 12 söndagar kommer barnen simträna. Under tiden söker vi finansiering för nästa termins fortsatta simundervisning, avslutar Caroline Holmgren.

Amer Mohammed Ali

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.