Gratis simskola i Hammarkullen

På väggen i det nyräddade Hammarbadet hänger en stor banderoll med texten Rätt att simma – Simkunnighet ska inte vara en klassfråga, och i bassängen övar 20 barn mellan 6 och 9 år.

image

I söndags, tre dagar efter att nyheten nådde Hammarkullen om att Hammarbadet räddats, hölls första lektionen i den gratis simskola som ska få upp simkunnigheten i Nordost.
Rätt att Simma är ett nystartat projekt startat av Kristofer Lundberg och Caroline Holmgren, båda utbildade simlärare.

Med simplattor i handen och simdynor på ryggen övar barnen fram och tillbaka, Caroline Holmgren hjälper till i vattnet och på kanten står Kristofer Lundberg:
– Böj, ut och ihop, ut med tårna. Tänk på bentagen.

– Simkunnighet ska inte vara en klassfråga. Alla rapporter pekar på en allarmerande situation i socioekonomiskt utsatta områden, säger Kristofer Lundberg efter lektionen.

– Långt ifrån alla familjer har möjlighet att betala 1 400 kronor per termin, speciellt om man har flera barn. Därför har vi inlett detta viktiga sociala arbete.

– Vi kan hålla nere kostnaderna då vi själva arbetar ideellt och hyran finansieras idag med projektpengar ansökta av Hyresgästföreningen, säger Caroline Holmgren.

– Under 12 söndagar kommer barnen simträna. Under tiden söker vi finansiering för nästa termins fortsatta simundervisning, avslutar Caroline Holmgren.

Amer Mohammed Ali

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.