18,31 procent i RS bästa valkrets

Rättvisepartiet Socialisterna har gjort ett bra val i Göteborg trots en total mediabojkott och begränsade ekonomiska resurser. Valkampanjen fokuserades medvetet till Angered där partiets huvudsakliga bas är.

Partiet ökade med 233 röster och nådde totalt 1119 röster, detta samtidigt som Vänsterpartiet gick framåt i hela staden med en massiv mediauppmärksamhet genom hela valkampanjen och dragplåster med fokus riktat mot riksdagsvalet.

Under året har vi satsat på att stärka oss i de bostadsområden som medlemmar bor och verkar i, då marxister sänker rötter i sin vardag. RS ökade i hela Angered, bortsett från Hjällbo som var enda området som vi backade, där med -10 röster.

I Lövgärdet och Rannebergen där medlemmarna som Christel Rosengren och Sara Juaniquina Svensson stått i fronten för flera hyresstrider gick partiet framåt. I Lövgärdet ökade RS med +70 röster, i Rannebergen ökade RS med +24 röster.

I Hammarkullen som varit partiets styrkefäste i åratal nåddes ett fantastiskt resultat på 18,31 procent i Hammarkullen Västra, andra största parti med 175 röster, 70 röster mer än V, 13,59 procent i Hammarkullen Östra också här andra största parti med 98 röster och 12,50 procent i Hammarkullen Centrum, tredje största parti med 101 röster. Totalt ökade RS med 143 röster i Hammarkullen.
Men även i Gårdsten där partiet i dagsläget bara har ett fåtal medlemmar ökade partiet.

Rättvisepartiet Socialisterna värvade under valkampanjen och dess efterspel 12 nya medlemmar och kommer inom kort att starta upp en ny partiförening i Lövgärdet.
Utmaningen den kommande perioden är att behålla den starka basen i Angered och etablera samma stöd i fler områden, tex att återuppbygga den vilande partiföreningen i Majorna.

Att Rättvisepartiet Socialisterna ökat, om än begränsar, ska sättas i ett större perspektiv än siffrorna i sig. En röst på Rättvisepartiet Socialisterna är en medveten handling för förändring, detta i en period där många väljare röstade taktiskt på V för att stoppa Sverigedemokraterna och högerpopulistiska Demokraterna, en period där andra tidigare revolutionära partier har gått under och inte lyckats ställa upp med en valsedel som Socialistiska Partiet och att Kommunistiska Partiet tappade 140 röster även om de fortfarande har 600 röster fler än RS. Att i en period där Vänsterpartiet trots alla sina brister ses som en socialistiskt opposition är det ett imponerande stöd som RS etablerat i Angered.

Nu måste Angered användas som plattform för att bygga ut det revolutionära partiet till fler av stadens förorter och arbetsområden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.