RS talade inför publikhav i Hammarkullen

Om inte vi använder vår röst, kommer andra att använda vår tystnad. Årets val är viktigare än på länge, ett val då rasisterna går framåt, där moderaterna och alliansen vill släppa in SD på nyckelpossitioner, sa Kristofer Lundberg, Rättvisepartiet Socialisterna inför 1 000 personer på somaliska föreningens festival i Hammarkullen.

20180701_2003091892305213107363734.jpg

Somaliska Föreningen, Rättvisepartiet Socialisterna och det lokala föreningslivet i Hammarkullen organiserade festivalen med en rad internationellt erkända artister som Nastexo Indho, Ali Dhantoo, Hasan Wado, Demobo Jatta.

– Den samlade högern går till val på marknadenshyror, en politik somskulle kunna höja våra hyror med 5 000 kr, tyvärr är inte Socialdemokraterna något alternativ som själva för en politik för nedskärningar, utförsäljningar och privatiseringar av allmännyttan, sa Kristofer Lundberg.

– Det finns inte något annat parti med Rättvisepartiet Socialisternas meritlista, vi har tillsammans med boende i Hammarkullen räddat Mixgården, Hammarbadet, lokala skolor och service, vårt enda löfte är att fortsätta kämpa tillsammans med er, dundrade Lundberg till publikens jubel.Publiken bestod av såväl äldre som unga, män och kvinnor som tillsammans dansade och sjöng mellan kl 17.00 fram till festivalen slutade kl 22.00. En positiv stämning som samlades över generationsgränser.

Rättvisepartiet Socialisternas tre tält var välbesökta under hela kvällen, 500 flygblad delades ut, omkring 50 personer lämnade namn och telefonnummer för att hjälpa till med valkampanjen och flera ville bli medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna.

Abdi Yusuf Farah, Osman Hosh och Shirva Ahmed från Somaliska föreningen var nöjd efter festivalen.

– Evenemanget var över förväntan. Vi lägger nu grunden för att detta blir ett årligt arrangemang i Hammarkullen och ser fram emot att fördjupa relationerna med fler föreningar.

Jimmy Lied

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.