Socialister stoppade SD i Hammarkullen

Av: Jimmy Lied

Under tisdagen hade Sveriges Radio Studio P1 livesändning i Hammarkullen, med tält, skåpbil och högtalaranläggning. Detta var en del av deras turné inför valet och till Hammarkullen hade ansvariga för Studio Ett bjudit in Sverigedemokraternas gruppledare i Göteborg, Jörgen Fogelklou där han skulle prata om”parallellsamhällen” tillsammans med borgerliga politiker. Medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna såg detta och tog sig in i intervjun.

Klockan 17:12 skulle paneldebatten börja där de inbjudna, Ann-Sofi Hermansson (S), Helene Odenjung (L) och rasisten Jörgen Fogelklou (SD) skulle tala om temat parallellsamhälle. Politiker som aldrig annars sätter sin fot i förorten skulle nu tala om orten, inte med.

Medlemmarna från Rättvisepartiet Socialisterna reagerade snabbt och ifrågasatte detta till först en lokalreporter från SR P4 som hänvisade till producenten för Studio Ett. Denne ville dock inte backa från detta och ansåg att det inte fanns något problem med att de bjudit in SD till en förort för att prata.

Jag har aldrig tidigare hört talas om att SD bjudits in av svensk media att få tala live och i en högtalaranläggning i en förort förut, berättar Amer Mohammed Ali till Offensiv. Att Sveriges Radio då inte backade kanske handlade om att de var ute efter sensationella inslag där rasister provocerar invandrare där de bor. Kanske är det för att allt färre lyssnar på radio och de ville få fler lyssnare på detta sätt?

Efter meningsutbytet skulle SD ändå få vara med och när han skulle börja tala bad Amer Mohammed Ali att få mikrofonen av Helene Odenjung som räckte över den. Dock fick Amer inte säga mer än en mening.

De enda som står för ett parallellsamhälle idag i Hammarkullen idag är ju Sverigedemokraterna, jag förstår inte varför orten inte får komma till tals, sade Amer innan sändningen avbröts och polisen försökte avlägsna honom från platsen.

Dock hade det, tack vare att Rättvisepartiet Socialisterna uppmärksammade ungdomar och boende i Hammarkullen om att SD skulle tala, hunnit samlas ett femtiotal på torget och flera av dessa stoppade polisen från att gå rasisternas ärenden samtidigt som talkörer ropades mot SD. Det resulterade i att sändningen avbröts och Jörgen Fogelklou som blev sur fick eskorteras bort från platsen.

Vem är då Jörgen Fogelklou? Enligt IRM ska Fogelklou legat bakom flashback-kontot ”Afghan” som bland annat legat bakom uttalanden om att ”judar är roten till allting ont…” (2010-11-18) och har även diskuterat den ”teoretiska” möjligheten att utrota alla ”negrer” med att om det varit realistiskt så hade han röstat för det idag (2010-10-31) men även att den diskuterat en Laserman 3 och sina förväntningar där han uttryckte att han skulle vilja ha en livetråd på flashback där man kan ”komma med önskningar om nya måltavlor”.

Kontot som uppges vara kopplat till hans förra företagsmail skriver också att ”Ett par Zyklon-B burkar hade sparat oss svenskar 1,3 miljarder. Intressant!” i en tråd som handlar om kostnaden av flyktingar som fått utvisningsbeslut. Zyklon-B är det som användes i förintelselägren i Tyskland för att gasa ihjäl bland andra judar. ”Afghan” som IRM menar vara Jörgen Fogelklou har även skrivit att istället för att samtliga riksdagsledamöter fick en bok borde dessa, förutom SDs, borde istället få varsin kula med deras namn ingraverade in.

Enligt GP, som skriver under fjolåret (30/8), som ska ha tagit del av en ljudinspelning uppger att han ska ha hotat med fysiskt våld mot en av deras partisympatisatör, där han hotat den andra personen med att han skulle skalla personen, men även skrikit ”Jag kommer slå ner dig, jag kommer ge dig en sån jävla käftsmäll!”.

Detta är rasisten som blev inbjuden av Sveriges Radio att få tala på torget i Hammarkullen live på radion och i en högtalaranläggning. Det här är en ny nivå nivå där borgarpressen försöker få SD att framstå som rumsren. Till de som arbetar på Sveriges Radio uppmanar Rättvisepartiet Socialisterna att de behöver en ärlig diskussion med ansvariga om vad syftet med den cirkusen var. Samma Sveriges Radio som anser att antirasistiska sommarpratare är för politiskt.

De som bor i förorter som Hammarkullen och har invandrarbakgrund blir ständigt utsatta för rasism i samhället och nu valde SR att den skulle eka på torget i Hammarkullen där parallellsamhällen ska diskuteras med någon som enligt uppgift tycker att gasa ihjäl flyktingar med utvisningshot är något föredömligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.