Nazisterna bortkörda från Göteborg – Igen

Av RS Göteborg

Efter Nordiska Motståndsrörelsens, NMR, fiasko den 30 september valde de på nytt under lördagen att samlas i Göteborg. Trots att de kom oannonserat lyckades de inte hålla sitt torgmöte och kördes bort från Göteborgs gator. 

Runt femton nazister stod på Avenyn och försökte hålla torgmöte när RS-medlemmar som haft tidningsförsäljning under dagen i stan tagit sig till platsen och tillsammans med andra göteborgare omringade nazisterna och överröste dessa med talkörer. Under tiden som nazisterna stått lyckades de inte dela flygblad och arga förbipasserande skällde ut nazisterna och skrek åt dem.

Innan antirasisterna blivit allt för många försökte nazisterna att marschera därifrån och fick skamset gå med i skydd av polisen skyndsamt därifrån samtidigt som antirasister ropade talkörer som ”Inga nazister på våra gator” och ”Stoppa nassarna i Ica-kassarna” som är efter att nazisterna inte lyckats lämna Ica den 30 september.

Nazisterna hade ett väldigt lågt självförtroende vilket kommer ur att över 15 000 stoppade deras marsch den 30 september och detta syntes genom att de var få och fick lämna platsen med svansen mellan benen med polisbeskydd.

Antirasismen har däremot stärkts och det märks att de antirasistiska leden fyllts på med nya aktivister som vill kämpa mot nazismen närhelst den dyker upp.

Det behövs nu fortsatt organisering bland antirasister och att politisera kampen mot rasism. Även om nazisterna tvingats tillbaka finns hotet kvar. Kampen mot nazism måste kopplas samman med kampen mot kapitalismen som är dess grogrund och ger nazismen utrymme till att växa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.