Stenkonstnär från Barcelona till Hammarkullen

Rob MacDonald är engelskfödd konstnär baserad i Barcelona. Han har varit involverad i en rad konstaktiviteter på den internationella scenen i snart 30 år. De senaste sex åren har han varit hemmahörande i ”la foundico del poble nou”.

Hans arbete inkluderar musik, poesi och framträdande men de senaste tio åren har han fokuserat på stenkonst.

Rob skulpterar statyer i sten. Han sammankopplar ofta sin konst med politiska tankar, samhällsbyggande och underifrånperspektiv i sitt arbete, han var därför en självklar gäst att bjuda in till Hammarkullen under gatukonstfestivalen.

Rob har även en bredare syn på konsten ur ett såväl internationellt som historiskt perspektiv och är redaktör på den internationella världsomspännande konstmagasinet BadArt.

Han är även deltidsarbetande och entusiastisk lärare i Samhälle och konst.

Robs senaste projekt är “Solidarity Park” ett minnesmanument över de internationella brigaderna som drunknade på skeppet Ciudad de Barcelona under det spanska inbördeskriget 1937.

Projektet innefattar en massiv skulptur i den Katalanska staden Malgrat de mar men i Robs anda och metod har den vuxit till att involvera såväl det lokala som internationella samhällsdeltagande.

Under juli och augusti kommer Rob till Göteborg och Hammarkullen för den stora konstfestivalen som växer fram underifrån i området med en rad internationella artister på plats.

Kristofer Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.