Lyckad demonstration mot nazisterna

img_8641-1

Av RS Göteborg

Under lördagen demonstrerade runt 400 antirasister på Järntorget mot nazisterna, då Nordiska Motståndsrörelsen veckan innan samlats på torget och det resulterat i att en förbipasserande misshandlades.

Initiativet för demonstrationen togs av Marxistiska studenter och Rättvisepartiet Socialisterna var med och organiserade demonstrationen. Ett facebook event skapades tidigare under veckan och lyckades att få sig en bra spridning. Något som Sigrid, konfrencier för demonstrationen påpekade, hon menade på att trots att det bara gått några dagar lyckades man nå ut till så många och att det visar att man snabbt kan mobilisera och att det fortfarande är oerhört viktigt.

Nordiska motståndsrörelsen må vara en liten organisation men trots det är det viktigt att visa att deras försök till spridning av sin propaganda innebär att de kommer få motsvar då kampen är fortfarande viktigt vilket Minela Mahmutovic, ordförande RS Göteborg, menade i sitt tal.  Hon nämnde även den stora demonstrationen i Kärrtorp som samlade 10 000-tals för några år sedan samt när Refugees welcome samlade 20 000 i Göteborg och en som skedde i november 2016 i Stockholm som samlade 5000 och att det som var nytt var att fackföreningarna var med och mobiliserade samt deltog som arrangörer och med talare.

Detta samt demonstrationen i lördags visar hur oerhört viktigt det är att när man går ihop i ett samarbete mot all typ av förtryck så är mobilisering högst möjligt.

En av talarna var även Lars Henriksson, SP, som även betonade hur bra det är att man samlas såhär men även hur viktigt det är att kampen måste upprättas på arbetsplatserna.

Demonstrationen avslutades med musik men även demonstranternas höga röster hördes, med kraven – Inga nazister på våra gator!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s