Solidaritet med HDP i Halmstad

I lördags samlades kurdiska aktivister och socialister på demonstration i Halmstad mot den turkiska diktaturens gripande av HDP:s två partiledare Selahattin Demirtas och Figen Yüksekdag och ytterligare tio parlamentsledamöter för vänsterpartiet HDP.

– HDP lyckades trots våldet de utsattes för i valet att bli tredje största partiet i det turkiska parlamentet, med 59 platser och representerar 6 miljoner väljare, sa Kristofer Lundberg, Rättvisepartiet Socialisterna.

En stat som fängslar folkvalda politiker, stänger ned den fria pressen, placerar ut polis och militär på gatorna och jämnar hela städer med marken är inget annat än en diktatur. Attacken mot HDP var den sista spiken i kistan för den turkiska demokratin.

Att gripanden och räder riktade mot HDP var välplanerade kunde ses i att Turkiet samtidigt gick in med turkiska styrkor mot den fria kantonen Afrin i Rojava. Attackerna mot HDP och Bakur har hela tiden handlat om Erdogans rädsla för den revolutionära utvecklingen i Rojava och det exempel det sätter för arbetare och unga i hela regionen.

– Vi måste också avslöja den turkiska regimens stöd till IS och den roll de spelat i att beväpna och understödja IS i deras belägring av kurdiska områden, sa Darsim Shaml Ahmed, som själv flytt hotet från Islamiska staten, till Offensiv.

Zahid Baloch

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s