Folkliga protester mot rasism

Under lördagen samlades Göteborgs antirasistiska rörelse mot ”Folkets demonstration”. Demonstrationen blev stor och livlig och överröstade de rasistiska och antifeministiska talarna. De enda som hörde talen var de närmsta.

image

”Folkets demonstration” samlade omkring 100 personer, framförallt Sverigedemokrater och nazister men även ett betydande inslag av borgerliga väljare.
Omkring 600 antirasister samlades utanför avspärrningarna för att protestera. De organiserade inslagen var Ung Vänster, Rättvisepartiet Socialisterna och asylaktivister vilket även Göteborgs Posten uppmärksammade men majoriteten var vad media brukar benämna som vanligt folk.

Då och då släppte polisen fram rasistiska provokatörer som fick häckla antirasisterna samt fota och filma.

image

När antirasister klev fram hindrades dessa av polisen. Demonstrationen genomfördes utan incidenter och de hundra rasisterna eskorterades bort bakvägen från Gustav Adolfs torg av polis.

Vilka är då dessa som påstår sig vara ”folkets demonstranter”.
Bland talarna fanns Annelie Sjöberg, aktiv i Centerpartiet som känns igen från rasistiska demonstrationer i Stockholm som framförallt brukar tala om sin anti-feminism.
Annelie har pga sina deltagande i rasistiska demonstrationer fått lämna sitt yrke som lärare.

Talade gjorde även representanter från Sverigedemokraterna. Nina Drakfors, som avslöjats med att ha spridit antisemitisk propaganda och gilla nazistiska sidor på sociala media.

Talaren Axel W Karlsson presenterar sig som präst men svenska kyrkan har inte velat veta av honom på över 20 år på grund av hans olämplighet. Karlsson uteslöts tidigare ur SD för sina kopplingar till nazistiska sidor där han skrev artiklar.

Där fanns också Stefan Torssell, tidigare skribent på Avpixlat, som nu tagit steg än  mer högerut till Nya Tider.

image

Göteborg har på kort tid haft en rad rasistiska och fascistiska grupper på besök som försöker etablera sig, Svenska Motståndsrörelsen, Soldiers of Odin och nu Folkets demonstration. Detta sätter ett stort ansvar på den antirasistiska rörelsen inte minst den organiserade vänstern att utarbeta en gemensam strategi för att med massprotester förhindra dem att etablera sig.

RS Göteborg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s