YPG: Vi har inte deltagit i någon militär aktivitet mot Turkiet

AKP-regeringen riktar nu hela fokus på både YPG och PKK efter onsdagens bombattentat i Ankara som dödade 28 personer och skadade ytterligare 64 personer.

Erdogan var snabb med att tala om vedergällning och Turkisk militär har redan under torsdagen inlett bombningar mot kurdiska baser i Bashur, södra Kurdistan (norra Irak).

Att den turkiska premiärministern Ahmet Davutoğlu anklagar YPG för gårdagens attack i hjärtat av Ankara tyder därmed på att det kommer användas som förevändning för att gå in i Rojava där YPG/YPJ skördat framgångar mot IS och Al Nusra vilket kan komma att skära av terroristernas öppna vägar mellan Turkiet och Syren där deras proviant och ammunition kommer in.

Då man känner till att attentatet ägde rum i ett av Ankaras mest militärt bevakade områden tyder det mesta på att det är säkerhetstjänsten MIT som ligger bakom bomben.
Den turkiska militären har historiskt använt sig av ”False flag” för att få stöd för militära aktioner.
Det kan också handla om att vrida bort fokus och mediauppmärksamhet från Turkiets belägring och attacker mot Bakur, norra Kurdistan, där en rad massakrer avslöjats där Turkiet mött stark kritik.

YPG svarar att de inte har någon koppling till bombattacken (se uttalande under artikeln) och varnar att det för Turkiets del handlar om att lyfta fram anklagelsen för att få en förevändning  för en offensiv mot Rojava och Syrien.
YPG pekar på att de inte på något vis deltagit i någon form av militär aktivitet mot den turkiska staten trots dess upprepadee attacker och provokationer.

Kristofer Lundberg

Folkets försvarssyrkor YPG svarar i ett uttalande som vi publicerar i sin helhet:

Rojavas revolution är inne på sitt fjärde år. Som YPG, folketsförsvarsstyrkor, försvarar vi vårt folk i Rojava-regionen från dag ett. Under utmanande förutsättningar försvarar vi vårt folk från barbaristiska gäng som ISIS och Al Nusra. Oräknerliga stater och media har upprepande rapporterat om det stöd dessa terroristiska grupper fått av Turkiet. Förutom de terroristgrupper som attackerar oss, har vi som YPG inte deltagit i någon militär aktivitet mot gränsande stater eller styrkor. Trots alla provokationer och attacker mot Rojavas gräns har vi agerat med historiskt ansvar och inte svarat Turkiet. Under de senaste fyra åren har Rojava varit den säkraste platsen längst Turket-Syrien gränsen, det har inte genomförts någon militär aktivitet från vårt håll under denna period. Denna sanning är välkänd inom den turkiska regeringen och AKP Regeringen. De förvränger medvetet sanningen och håller oss ansvariga för explotionen i Ankara.
Vi vill därför föra ut vårt meddelande till Turkiets och världens folk; vi har ingen koppling till denna händelse. Det gäller inte enbart denna händelse, vi har aldrig involverat oss i attacker mot Turkiet. Den turkiska staten kommer inte kunna presentera några bevis på vårt deltagande i någon form av attack på deras sida då vi aldrig deltagit i någon sådan verksamhet.
Den turkiska premiärministern Davutoğlu’s påstående ”Ankara attacken var genomförd av YPG” är en lögn och långt ifrån sanningen. Med detta uttalande vill Davutoğlu ploga vägen för en offensiv mot Syrien och Rojava för att dölja sina relationer med ISIS som är väl känt för hela världen idag.
Som folkets försvarsstyrkor YPG förtydligar vi på nytt att vi inte har några kopplingar till explotionen i Ankara, och vi uppmanar gränsande stater och styrkor att respektera Rojavas revolution och folkets vilja.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s