Kamp och protester ska säkerställa kommunalisering

Kommunalisering av Bredfjällsgatan och Gropens Gård kan stoppas av borgarna i kommunfullmäktige. Nu krävs kamp och protester för att säkerställa ett övertagande från Bostadsbolaget.

Efter tre års kamp och protester på Bredfjällsgatan och Gropens gård i Hammarkullen, lett av Rättvisepartiet Socialisterna, med krav på renovering, upprustning och kommunala ägarövertaganden nåddes man av en seger i oktober då en enig styrelse för Bostadsbolaget meddelade att man köper beståndet.

Bland de boende firade man beslutet och det välkomnades av Hyresgästföreningen.
Det slutgiltiga beslutet kommer tas av Kommunfullmäktige den 3 december.

Men från fullmäktige kommer oroväckande rykten om att de borgerliga representanterna är beredda att stoppa en kommunalisering.
Får de traditionella högerpartierna med sig Sverigedemokraterna och Vägvalet skulle de med en röst övervikt kunna stoppa ett övertagande.

Reaktionen lät inte vänta. Samma vecka antog Bredfjällsgatan och Gropens gård lokala hyresgästförening ett uttalande för kommunalisering och under helgen samlades representanter från Angereds 16 lokala Hyresgästföreningar och gav sitt stöd till kravet.

Konferensen som samlade ett 50 tal förtroendevalda från hela Angered antog enhälligt uttalandet och tog beslut om en manifestation vid nästa kommunfullmäktige sammanträde med kravet ”Kommunalisera Bredfjällsgatan och Gropens gård – Låt Bostadsbolaget ta över”.

– Hyresgästföreningen Angered har under året arbetat för att skapa en känsla av ett Angered.  När vi fick förfrågan om stöd för Bredfjällsgatan och Gropens gård var det en självklarhet, säger Kristofer Lundberg ordförande i Hyresgästföreningen Angered.

Rättvisepartiet Socialisterna menar att en kommunalisering av Bredfjällsgatan och Gropens gård är viktig ur både politiska och personliga perspektiv.
Personligt då det skulle ge hyresgästerna en väg ut ur misären med eftersatt underhåll som resulterat i fukt, mögel och skadedjur.
Politiskt då det visar att det är möjligt att överta privata bestånd till kommunala bolag och på så sätt skapa ett långsiktigt ägande.

RS Göteborg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.