Satsa på simhall i Kortedala-Bergsjön

Rättvisepartiet Socialisterna vars kamp räddade Hammarbadet från nedläggning tar nu kamp för ny simhall i Kortedala-Bergsjön.

imageRS väckte frågan om simkunnigheten redan 2012 och har kämpat sedan dess. Vi skapade opinion för gratis simundervisning genom att sätta upp en  egen gratis simskola i Hammarbadet.
Kritiken riktades mot avsaknaden av kommunens politiska ansvar när det kommer till den låga simkunnigheten.
Till protesterna anslöt såväl personal som boenden, Kommunal och lokala Hyresgästföreningar till en rad av skrivelser, möten och demonstrationer.

Vid protesterna mot att stänga Hammarbadet och Rannebergsbadet i Angered upprepade politikerna i Idrott och föreningsnämnden taktiken att ställa stadsdelar mot varandra genom att upprepa att Kortedala och Bergsjön saknar simhall.
Rättvisepartiet Socialisterna anser givetvis att det borde finnas simhall även i Kortedala-Bergsjön och startar därför en kamp för att möjliggöra detta.

– Simkunnigheten i Göteborg en del av segregationen. Den ekonomiska segregeringen ter sig i olika uttryck och simkunnigheten är ett av dem. Detta skördar varje år liv, liv som skulle kunna räddas med rätt kunskap om bad-, båt- och isvett samt simkunnighet, säger Kristofer Lundberg ordförande RS Väst och simlärare.

Göteborgs kommuns egna uppskattningar visar att simkunnigheten är betydligt sämre i socioekonomiskt utsatta stadsdelar. Inte minst i nordost. Att ge barn, unga och äldre möjlighet till simmöjligheter även i Kortedala-Bergsjön skulle förbättra både simkunnigheten och livskvalitén.

Rättvisepartiet Socialisterna kommer uppvakta Idrott och föreningsnämnden samt Kommunstyrelsen med namninsamling till stöd för simhall i Kortedala-Bergsjön.

Vill du hjälpa till i detta arbete kontakta Rättvisepartiet Socialisterna på 0735012137

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s