Ship to Gaza samlades i Göteborg

Idag samlades 300 personer på Gustav Adolfs torg i Göteborg i solidaritet med Ship to Gaza och det palestinska folket.
Protesten riktade sig mot att israelisk militär i söndags bordat det svenska fartyget Marianne av Göteborg som ingår i Ship to Gaza konvojen.

image

Demonstrationen fick snabbt stöd av Kommunistiska Partiet, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna samt Feministiskt Initiativ som inte deltog med skrev ett skriftligt stöd.
Rättvisepartiet Socialisterna gav också sitt stöd och deltog på demonstrationen.

– Att Israel är beredda att gå så här långt gentemot europeer, avslöjar vad de är beredda att göra mot palestinier som på daglig basis förnedras av den Israeliska staten. Rättvisepartiet Socialisterna kräver att samtliga gripna aktivister släpps omedelbart och att fartyget och dess last släpps in i Gaza, säger Amer Mohammed Ali, Rättvisepartiet Socialisterna efter demonstrationen.

Demonstrationen hade kunnat bli större och mer slagkraftig om den inkluderat de palestinska organisationerna. Idag var det framförallt Göteborgs vänster som demonstrerade även om även Judar för Israel-Palestinsk fred och Palestinska huset deltog.

– Vi ger vårt fulla stöd till humanitära aktioner som Ship to Gaza vars mål är att underlätta situationen för befolkningen men betonar att Palestinas befrielse kommer växa fram som ett resultat av massrörelser inne i Palestina och Israel.

–  Som socialister stödjer vi varje initiativ som tas i riktningen att bygga en sådan rörelse och arbetarrörelsen internationellt bör göra det samma, säger Amer Mohammed Ali.

Kristofer Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s