”Vi räddade Hammarbadet”

Hammarbadet är räddat och kommer renoveras till en kostnad av 25 miljoner kronor tack vare en offensiv kamp organiserad av Rättvisepartiet Socialisterna. Renoveringen kan stå färdig i slutet på 2016.

image

Ett meddelande på sms kom under tisdagen ”Från personalen på Hammarbadet vill vi tacka Rättvisepartiet Socialisterna för ert arbete. Hade det inte varit för er vore vi nedstängda för länge sedan”. (Läs om tidigare seger här)

Samtidigt stänger Rannebersbadet efter svek från Vänsterpartiet och det rödgrönrosa styret i Göteborg. De låtsades in i det sista att badet var räddat för att slippa protester.

När budgeten klubbades förra måndagen i Göteborgs kommunfullmäktige, gick Vänsterpartiets kommunalråd Daniel Brenmer ut och meddelade att ett av baden i Angered stänger men att de bollar tillbaka frågan till Idrott och föreningsnämnden om vilket bad som räddas.

På efterkommande onsdag tog idrott och föreningsnämnden sitt beslut – Rannebergsbadet stänger.
Det snabba tempot visar tydligt att det var planerat och förankrat för att förhindra protester som i sin tur skulle kunna påverka politikerna.

De styrande i V, S, MP och Fi har i samråd med samma majoritet i idrotts- och föreningsnämnden beslutat att stänga Rannebergsbadet.
Man uppger att orsaken är att den beräknade renoveringen på 6 miljoner skulle kosta 30 miljoner.

Men till tidningen Nordost säger ordföranden i Idrott och föreningsnämnden Bettan Andersson från Vänsterpartiet avslöjande:
– När Angered Arena öppnade så var tanken att de andra baden bara skulle vara öppna ett par månader till. Nu behåller vi ett av dem.

Nu läggs Rannebergsbadet ned samtidigt som kommunfullmäktige i samma budget satsar på fritt badinträde för barn och pensionärer.

På frågan om gratis kommunal simskola har de rödgrönrosa ändrat retoriken till att nu vara att ”utreda möjligheterna för fri kommunal simskola”.

Kommunens plan var att Angered Arenan skulle ersätta både Hammarbadet och Rannebergsbadet.
Detta gör Rättvisepartiet Socialisternas seger för Hammarbadet ännu större. Vi tvingade fram pengar att rädda badet, men vi nådde inte en fullständig seger.

Med det i ryggen ger vi oss nu in i fortsatt kamp för upprustning av Rannebergen, för att försvara social service och en gratis kommunal simskola för alla.

Kristofer Lundberg

Annonser

En reaktion på ””Vi räddade Hammarbadet”

  1. Pingback: RS seger: Gratis simskola i Göteborg – Rättvisepartiet Socialisterna Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s