Baden i Angered hotas på nytt

Nya hot mot Hammarbadet och Rannebergsbadet då Vänsterpartiet sviker i frågan om bad och gym i Angered.
Till Offensiv bekräftar Vänsterpartiets kommunalråd Daniel Bernmar att det rödgrönrosa styret planerar stänga ett av baden i Angered.

image

– Just nu är det inte försvarbart att lägga så stora summor på ett fallfärdigt bad. Idrott och föreningsnämnden får välja att prioritera ett bad. Det är så pass dyrt att på sikt vore det bättre att bygga helt nytt än renovera, säger han.

Det har varit många turer om bad och gym i Angered och protester under två  års tid.
Vänsterpartiet var med tillsammans med S och MP och stänga Rannebergsbadet och Hammarbadet stod på tur 2013, tack vare protester organiserade av Rättvisepartiet Socialisterna så öppnades Rannebergsbadet på nytt och Hammarbadet hölls öppet ett år extra då politikerna inte ville gå igenom en valrörelse med protester mot nedläggning.
Sedan kom en ny vända då båda baden hotades att stänga men tack vare nya protester som nu även engagerade fackföreningen Kommunals sektion och Hyresgästföreningen bollade Idrott och föreningsnämnden över frågan till kommunstyrelsen.

Vänsterpartiet i Angered och de rödgröna i idrott och föreningsnämnden svarade att man ville bevara och renovera båda baden, man använde liknande formuleringar som lyfts fram i protesterna om simkunnighet, friskvård och trygghet.

Vänsterpartiet Angered uttalade att man ville bevara baden även om de inte aktivt deltog i kampen för dem.
Om Vänsterpartiets kommunstyrelseledamöter och kommunalråd är av andra åsikter än medlemmar i V och där får köra sitt eget race utan demokratisk kontroll av partiets medlemmar betyder det ett stort demokratiskt underskott inom V.
Om så inte är fallet utan att frågan diskuterats i partiet och man ändrat sig betyder det att Vänsterpartiet som helhet sviker.

Vilket som så betyder det att Vänsterpartiet tillsammans med S, MP och Fi är direkt ansvariga för att man stänger ett bad i Angered samtidigt som man talar om satsningar.
Man bollar sedan tillbaka frågan till Idrott och föreningsnämnden vilket av baden som ska bevaras.

På Vänsterpartiet Angereds facebooksida skriver ordförande för V i Angered Lisa Sergeeva:

– Att ingå en koalition innebär kompromisser. Vänsterpartiet styr inte ensamma, vi ingår i en koalition. Detta innebär att vi har tre andra parter att förhålla oss till, ibland blir kompromisserna direkt till vår fördel, ibland inte. Självklart finns valet att stå på gator och torg och skrika sig hesa över populistiska frågor, men vi väljer att vara ett seriöst parti som är med och leder Göteborg istället.

Rättvisepartiet Socialisterna står fast med sina krav. Bevara, renovera och utveckla båda baden i Rannebergen och Hammarkullen. Ställ inte stadsdelar mot varandra. För oss fortsätter kampen oavsett vilket beslut som fattas.

Kristofer Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s