Lokalt engagemang möjliggjorde multisportarena i Hammarkullen

– Lokalt engagemang och hängivet arbete för sitt närområde ger resultat. Med de orden öppnade Kristofer Lundberg, ordförande för Sandeslätts lokala Hyresgästförening, invigningen av den nya multisportarenan i Hammarkullen.

image

I helgen samlades hundratals, framförallt barn och unga på invigningen av multisportarenan i Sandeslätt, Hammarkullen. Arenan består av konstgräsfotbollsplan, basket, volleyboll och streethockey.

– Arenan är ett resultat av ett samarbete mellan Hyresgästföreningen och Bostadsbolaget och finansierats med boinflytandemedel, berättar Kristofer.

Tanken med arenan föddes på Hyresgästföreningens medlemsmöten och togs sedan upp på bomöten med Bostadsbolaget. Det har varit en process på två år som avslöjar vad lokalt engagemang kan göra och med en hyresvärd som ser behovet av socialt engagemang. Med hjälp av de önskemål från områdets barn har innehållet i arenan tagit form.

Invigningsdagen ramades in med ett sprinterlopp där alla fick medalj, fotbollsturnering, pannkakor, grillad korv, eldshow och ansiktsmålning. Den vänskapsmatch mellan Hyresgästföreningen och Bostadsbolaget där IFK:s Martin Smedberg var domare vann publikens favorit Hyresgästföreningen med 3-2.

– Vi vill tacka alla som gjorde denna dag möjlig, allt från Hyresgästföreningens förtroendevalda och volontärer till Bostadsbolagets anställda och som Martin Smedberg sa, “här kommer framtidens stjärnor att födas”, avslutar Kristofer Lundberg.

Text: Minela Mahmutovic

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.