Majorna reser sig på nytt mot besparingar på skolan

Karl Johansskolan i Majorna i Göteborg hotas av stora nedskärningar och omorganiseringar. Detta är en av flera försämringar som under flera år drabbat skolorna i Majorna.

Antal specialpedagoger och elevassistenter på Karl Johansskolan kommer att halveras samtidigt som antal elever ökar, rapporterar Göteborgs-Posten (GP) den 20 april.  Barn som är i behov av särskilt stöd kommer vara de som drabbas hårdast. Lärarnas riksförbund pekar på att nedskärningarna kommer att ge allvarliga konsekvenser även för lärarna, med ökad press och stress när det är mindre personal på fler elever.

Det här är inte den första nedskärningen som genomförs bland skolorna i Majorna och inte heller i Karl Johansskolan. Tidigare rektorer på Karl Johansskolan har sagt upp sig i protest på grund av de nedskärningar som de skulle tvingas genomföra. Föräldraprotester har tidigare samlat hundratals under flera års tid mot försämringarna.

Det här är framför allt inte heller den sista nedskärningen som kommer att göras. Rättvisepartiet Socialisterna har sedan tidigare varnat för att det inte finns något som heter en sista nedskärning. Det rödgrönrosa styret i Göteborg fortsätter i vanlig takt med försämringarna. Socialdemokraterna hade parollen ”kunskap, frihet, framtid” som paroll på årets 1 maj. Detta står helt i kontrast med de nedskärningar man tar beslut om. Därför är det viktigt att kritiken inte stannar vid att enbart riktas mot ett beslut, utan även för mer resurser till skolorna och mot hela politiken som genomför försämring efter försämring, där ekonomin är viktigare än behoven.

Boende i Majorna samlar till demonstration mot nedskärningar den 7 maj klockan 18:00 vid Kronhusbodarna (Nära Gustav Adolfs Torg).

Minela Mahmutovic

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.