Socialistiskt första maj 2015

Socialistiskt första maj firades traditionsenligt på Järntorget i Göteborg med Rättvisepartiet Socialisterna mellan kl 10.00 och 16.00. Talade för RS gjorde Minela Mahmutovic och Kristofer Lundberg.

image

Minela fokuserade i sitt tal på Trygghet och välfärd, om situationen på arbets- och bostadsmarknaden, om kampen mot nedskärningar och privatiseringar.

Kristofer lyfte de internationella exemplen från den kurdiska revolutionen, till Syrizas vänsterseger i Grekland, masskampen i USA och globalt och hur detta måste kopplas samman med uppbygget av nya arbetarpartier och kämpande fackföreningar för socialistisk revolution.

En hälsning från Kobanê och Rojava lästes upp av Kurdiska arbetarpartiet och Karim Nouri från Irans Arbetarkommunistiska parti – Hekmatist höll apell.

Partiets tält och bokbord var välbesök av de hundratals personer som samlats och mest intresse visades för de marxistiska klassikerna av Leo Trotskij. Att det finns ett nyväckt intresse för trotskismen var tydligt.
Under dagen såldes 456 offensiv, 37 prenumerationer och 3 nya medlemmar gick med i partiet vilket gjorde att veckan landade på 9 nya medlemmar.

Medlemmar med fackliga förtroendeuppdrag demonstrerade sedan i LO:s förstamajtåg i Kommunals block med fokus på upprustad välfärd, fasta och trygga jobb.

I Hammarkullen organiserades sedan en Familjedag på kvällen med fokus på barn och unga. Musik, grill och hoppborg gjorde snabbt att Hammarparken fylldes och avslutade socialistiskt första maj.

RS Göteborg.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.