Sommardrömmar i Hammarkullen

I lördags hölls Summer Dream Festival i Hammarkullen för tredje året i följd. Initiativet kommer från de lokala Hyresgästföreningarna och deras trygghetsprojekt. Flera hundra deltog på festivalen. Johannes Lundberg var dagens konferencier varvade presentationen av artister med tal om trygghet och gemenskap och presenterade olika föreningar i området.
image

Projektet har under de senaste åren vuxit och innefattar ”Tänk stort and Play” som kombinerar basketträning med läxläsning och seminarium med kända sportikoner om behovet av studier, ”Mosaikfabriken” som gett en lokal konstnär arbete i området med att skapa mosaik med barn och unga som kommer klä torgets betong och ge färg åt Hammarkullen samt ”Gröna Hammarkullen”, ett initiativ från boende om lokalodling och miljötänkande som nu fått stöd av Hyresgästföreningen.

Dagen fylldes med lokala och internationella artister och dragplåster som rapparen Ally Awan. Första artisten var den internationella somaliska sångaren Xasan Wado. Han säger till Offensiv att musiken är viktig som mötesplats för olika kulturer och att han tycker att trygghetsprojektet i Hammarkullen är ett föredöme.

På scen stod också Raymi med boliviansk dans, Break dance med staden är din, samt hiphop och rap med Aran Wehby och Hibiscus, Samed och Nor, Lawicki, Suan och Bori. Mest folk drog dock de lokala artisterna Ivo samt Clicken. Trots att himlen öppnade sig och regnet öste ned gungade publiken i takt med Ivo:s ”Deregna Angered” och Clickens ”Jag och Musiken”. När klockan blivit 18.00 och eventet skulle avslutas var det till publikens besvikelse att dragplåstret Ally Awan inte kommit. När arragörerna avslutat och publiken börjat skingra sig kommer dock Ally Awan upp på scen och drar av sin show. Kön ringlade sedan lång till autografskrivning.

Summer dream handlade också om att unga fick ge sina drömmar om sommaren som Hyresgästföreningen sedan kommer genomföra tillsammans med fyra ungdomar som fått sommarjobb hos föreningen.

Kristofer Lundberg

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.