God Jul och Gott Nytt År

Ett historiskt år på många sätt såväl lokalt som globalt.
2014 har varit ett år av såväl mot- som medgång, ett tufft år på många sätt men också en avgörande brytpunkt av framgång.
Rättvisepartiet Socialisterna avslutade året med en seger för bad och gym i Angered, då vår kamp räddade Hammarbadet och Rannebergsbadet.
I valet försvarade vi fyra kommunala mandat i Luleå och Haninge och stärkte partiet i Göteborg inte minst i Sandeslätt och Hammarkullen där vi blev andra och tredje största parti.
Vi ser en framväxande antirasistisk motsåndsrörelse som reaktion mot såväl Sverigedemoktaternas väljarstöd som mot det nazistiska våldet, en rörelse där vänstern i bred bemärkelse måste sätta sig i ledningen och lyfta fram klasskampen.
Den rödgröna regeringen hinner knappt tillträda innan nyval utlyses och behovet av ett nytt arbetarparti och revolutionär vänster blir tydligare än någonsin för allt fler.
Men framförallt har 2014 varit den kurdiska revolutionens år. Kobanê har blivit symbolen för en folklig revolt mot fascism, islamism och kapitalism.
100 000 tals arbetare och fattiga i hela världen har inspirerats av de kurdiska folkets självuppoffrande kamp och motstånd och på nytt satt behovet av internationell socialism på dagordningen.
Vi blickar nu fram mot 2015, sätter fokus på att bygga Rättvisepartiet Socialisterna, bekämpa rasism och all högerpolitik, lägga de första hörnstenarna för ett nytt arbetarparti och hoppas på det kurdiska folkets slutgiltiga seger som kan lägga grunden för ett nytt Mellanöstern och tända gnistan till en löpeld för en socialistisk världsrevolution.

God jul och gott nytt år

Kristofer Lundberg
Ordförande Väst
Rättvisepartiet Socialisterna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s