RS hälsning till Kurdiska Arbetarpartiets årsdag

image

Omkring 1 200 besökare och gäster samlades på Kurdiska arbetarpartiets årsdag i Göteborg. Rättvisepartiet Socialisterna fanns speciellt inbjudna tillsammans med en rad politiska partier från Kurdistans alla fyra delar.
Bland talarna fanns Salih Muslim från PYD i Rojava och Kristofer Lundberg RS. Nedan publicerar vi RS hälsning.

image

Rättvisepartiet Socialisterna vill sända våra gratulationer och hälsningar till denna årsdag av bildandet av det Kurdiska Arbetarpartiet.

Idag följer miljoner arbetare och fattiga i hela världen med inspiration den revolutionära processen som startades i Rojava, där Kobanê idag utgör den kurdiska revolutionens spjutspets.

Omringade av krig och diktatur, ockupation och nattsvart reaktion har det kurdiska folket ändå kunna resa sig som en sol och ge ljus åt framtiden i Mellanöstern.

Det kurdiska folkets historia är en historia skriven i blod. Men det är också en historia av stolt kamp och motstånd och revolutionära resningar.

Fyra diktaturers ockupation, uppbackade av imperialismen och den sk demokratiska världens upprepade svek och förräderi har inte lyckats ta död på det kurdiska språket eller den kurdiska kulturen, men än viktigare de har inte lyckats ta död på det kurdiska folkets vilja och övertygelse om fred och demokrati eller den självuppoffrande beslutsamheten att kämpa för att uppnå det.

Det glädjer oss att YPG, YPJ och PKK nu snart tryckt ut varenda islamist från Kobanê. Detta ska vi fira med er. Men segern är ännu långt borta och när ISIS är undantrykta från Kobane och Rojava börjar den verkliga prövningen att återuppbygga samhället och ta kontrollen över naturrikedommarns och den bördiga jorden för att tillgodose befolkningens behov.
Vill ändå varna för varje illussion om att de imperialistiska makterna skulle kunna vara en allierad i denna strid.

Med världen ljus riktat mot Kobanê är det lätt att glömma utvecklingen i Bakur.
Den Turkiska staten ökar militariseringen av de kurdiska området och förtrycket mot kurder hårdnar samtidigt som de vill ge sken av ett demokratiskt ansikte.
Den turkiska staten har ett tungt ansvar för situationen i Rojava genom sitt stöd till ISIS.

I veckan mördades en 17 åring med två skott i huvudet av Turkiska antiterrorstyrkan. De senaste tre månaderna har över 50 civila kurder dödats av den turkiska staten men det är PKK som kallas terrorister.

Vi vill på Kurdiska Arbetarpartiets årsdag på nytt kräva hävandet av PKK:s  terrorstämpling och omedelbara frigivning av Abdulla Öcalans och alla politiska fångars.

Kurdernas befrielse är starkt sammankopplat med den turkiska arbetarklassens kamp mot Erdogan, med det Iranska folkets motstånd mot islamiska republiken, det syriska folkets motstånd mot såväl Assad som islamistiska rebeller och irakiernas vilja på slut på sekteristisk splittring och blodiga sönderfall.

Ingen fred är möjlig under ockupation, krig och förtryck. Det kurdiska folkets vilja till fred och säkerhet föds idag i dess revolutionära krig och kräver arbetarklassens resning i regionen för att segra.

Rättvisepartiet Socialisterna hälsar er årsdag och ser fram emot fortsatt bra samarbete i solidaritetsarbetet för det kurdiska folkets frigörelse

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s