Vänsterpartiet Angered stödjer kraven för bad och gym

Sedan Rättvisepartiet Socialisterna räddade bad och gym från nedläggning i oktober 2013 har vi drivit kampen Bevara, renovera utveckla Hammarbadet och Rannebergsbadet.
Sedan dess har även de lokala Hyresgästföreningarna antagit uttalande och Kommunal haft en manifestation. Nu ansluter även Vänsterpartiet i Angered till kravet att bevara bad och gym. Vi publicerar nedan deras uttalande.


——————————————————–

Vänsterpartiet Angered tar ansvar för att våra bad skall vara kvar. Vänsterpartiet driver frågan om att främja, bevara, renovera och satsa på förortens skolor, kulturliv, föreningsliv, lokala torg och mötesplatser. Hammarkullebadet och Rannebergsbadet är också oerhört viktiga som sociala institutioner och mötesplatser.

Nästan 5000 personer bor i Rannebergen och ca 8000 bor i Hammarkullen, i Angered bor sammanlagt mer än 50.000 människor. Hur många arenor har inte staden? Sett i det perspektivet är kostnaden för två små bad i Angered en fullt försvarbar och rättvis investering för våra medborgare i nordost. Angeredsborna har alltför länge utsatts för stora nedmonteringar av samhällsservicen och vi vet att det är människorna här som får betala priset. Folkhälsan påverkas direkt av de försämringar som sker, och i dagsläget ligger Nordosts medellivslängd flera år efter övriga staden.

Simkunnigheten i Angered är extremt låg och vi i Vänsterpartiet vill se satsningar på gratis simundervisning för alla barn. Och vi utgår från att detta kommer genomföras i Göteborg, vilket kommer att mångdubbla antalet simskolelektioner. Vi ser inte att Angereds Arena, ensamt, kan ta emot alla stadsdelens barn i simskola, utan att i så fall tvingas minska ner på andra gruppers aktiviteter i arenan.

Vänsterpartiet Angered kommer att slåss för att behålla baden i Angered.

Vänsterpartiet Angered

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.