Frige Manijeh Sadeghi

I onsdags den 26 november blev Manijeh Sadeghi bortförd av den Islamiska regimen i Iran.

image

Omkring 15 civilklädda poliser bröt sig våldsamt in i huset för att gripa henne, samtidigt som de både förstörde ägodelar i hennes hem och tog med sig saker som mobil och dator.
Det är inte första gången Manijeh och hennes familj fått utstå hot, våld och skräck i hemmet.
Hennes 4 barn som var hemma under händelsen har berättat hur polisen brutalt fört bort deras mamma i deras närvaro, utan att säga vart de skulle ta henne. Detta har även satt barnen i chock och skräck över vad som kan hända.

Anledningen till de våldsamma gripandet är att Manijeh länge varit en del av arbetarrörelsens kamp som jobbar för barn och kvinnors rätt i samhället.
Som vi alla redan vet är fängelserna i Iran fruktansvärda. Gripna får dagligen utstå tortyr i olika slag. Genom våldet och den orättvisa behandlingen förblir inte personen sig själv när den släpps. Tills nu har vi inte hört någon information om vart hon är eller hur hon mår.

Vi vill vädja till att alla som på något sätt kan hjälpa till, både personer, organisationer och myndigheter. Gör vad ni kan för att hjälpa befria Manijeh Sadeghi, en oskyldig kvinna.
Detta gäller även alla andra fångar som varje dag blir oskyldigt gripna eller avrättade pågrund av kampen för jämställdhet. Vi måste resa oss för att få ett stopp på orättvisan.

Avat Sadeghi

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s