Bad- och gympersonal tar kamp för fasta, trygga jobb

22 anställda från alla tre simhallar i området, Angered Arena, Hammarbadet och Rannebergsbadet, samlades när medlemmar i Kommunal idrott- och park höll manifestation i Angered centrum den 25 november. Kraven var för trygga, fasta jobb med god arbetsmiljö. Manifestationen hölls mitt på dagen mellan 12.00-14.00. De anställda hade sökt ledigt och tagit ut komptimmar för att genomföra protesten.

Torget lystes upp av de fackliga fanorna, plakat och kommunalarna delade ut flygblad och pratade med förbipasserande under tiden som talen pågick.

9

Johannes Lundberg, arbetsplats- och skyddsombud på Angered Arena, var första talare och öppnade manifestationen.
– De senaste fem åren har antalet visstidsanställda ökat med fem procentenheter. För varje siffra finns en person med sämre arbetsvillkor och som tjänar mindre i lön än tillsvidareanställda. På Angered Arena har två tredjedelar av personalen en allmän visstidsanställning eller ett vikariat.
– Nu hotar en ny omorganisation om en stängning av Rannebergsbadet och Hammarbadet drivs igenom, vilket leder de anställda i en ständig orosprocess. Därför manifesterar vi för trygga anställningar och en trygg arbetsmiljö.

Joel Eriksson, badvärd på Angered Arena, var manifestationens andra talare. Han berättade hur situationen med anställningar förändrats för personalen på Angered Arena sedan arenan öppnade 2013.
– Vi kräver fasta och trygga jobb, avslutade Joel talet med.

Samuel Bolander, representant för Kommunal sektion idrott och park, var manifestationens sista talare.
– Möjligheterna att leva ett drägligt liv försämras om man som timvikarie inte vet dag för dag om man ska jobba.
– Schemaläggningar blir tajtare, och man anställer inte fler utan drar tvärtom ner på personal för att istället anställa timvikarier.

När Johannes Lundberg avslutat manifestationen efter att deltagarna antagit ett uttalande och allt packats ihop stannade många kvar och det utbröt spontana talkörer bland de anställda ”Rädda Hammarbadet”, ”Rädda Rannebergsbadet”.

Av: Minela Mahmutovic

grupp

1

2

3

4

5

6

10

11

12

13

15

petra

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.