Inspirerande filmpremiär i Mixgården

Den internationellt kända artisten Laleh växte upp i Hammarkullen där fritidsgården Mixgården blev en viktig del i hennes liv.  Offensiv var på plats i Mixgården den 21 november där den nya dokumentären om Laleh skulle ha sin världspremiär.

affisch-page-001

”Jag är inte beredd att dö än” är namnet på dokumentärfilmen om Laleh Pourkarim som egentligen har världspremiär den 28 november. Laleh själv ville att Mixgården skulle få visa den före andra. På plats under filmvisningen var regissörerna Fredrik Egerstrand och Kalle Gustafsson Jerneholm. Efter två års arbete med dokumentären syntes entusiasmen över att äntligen få visa upp den.

Innan filmen började visades en video med Laleh där hon framförde en personlig hälsning till Mixgården och dess besökare. Under filmen beskriver Laleh hennes resa till den hon är idag, med start i när familjen flydde Iran där föräldrarna var förföljda på grund av att de var politiskt aktiva. I Sverige bodde familjen i Hammarkullen och i filmen visar hon upp gatan hon bodde.

Filmen visar hur Laleh envist har kämpat i musikindustrin, en bransch som hon själv beskriver är hård att gå sin egen väg i. Hon skriver, spelar in och producerar sin musik själv. Under filmens gång visades tillbakablickar från uppträdanden, bland annat under galan i Norge efter morden på Utøja där Laleh framförde låten ”Some die young”.

Det var nog ingen som lämnade Mixgården oinspirerad. Trots motstånd i livet, att bland annat som barn ha fått fly från land till land, har Laleh ur detta kunnat växa och kunnat arbeta med musiken som har varit ett intresse redan som ung.

Dokumentären ”jag är inte beredd att dö än” har den 28 november premiär och visas i flera städer.

Minela Mahmutovic

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.