Protester för att rädda bad och gym

I Hammarkullen har man nu inlett striden för att rädda Hammarbadet från nedläggning. Måndagen den 10 november samlades ett 60 tal personer i regn och mörker med kraven ”Bevara, renovera och utveckla Hammarbadet”. Protesten organiserades av Rättvisepartiet Socialisterna i samarbete med personal, bad- och gymgäster. Personal från såväl Hammarbadet som Angered Arena fanns representerade på protesten.

5

Amer Mohammed Ali, RS, öppnade:
– Detta ska inte ses som en protest utan början på en rörelse, idag är startskottet på en rad stormöten, debatter och demonstrationer för att rädda bad och gym i Rannebergen och Hammarkullen och om politikerna inte lyssnar väntar ockupationer, sa Amer.

Minela Mahmutovic, RS, var nästa ut:
– Om bad och gym stänger förlorar vi en viktig mötesplats som inte går att ersätta. Hammarbadet är viktigt då de även har kvinnokvällar som ger kvinnor som annars inte skulle simma och gymma en möjlighet att göra det. Att öppna ett badhus i Angered men samtidigt stänga två är ingen satsning. Rättvisepartiet Socialisterna kämpar för att rädda baden men också för att de renoveras och rustas upp, sa Minela.

Även medlemmar i Vänsterpartiet talade på demonstrationen. Först ut var Jose Romero.
– Hammarkullen är van att kämpa, vi har kämpat tillsammans i många frågor och måste fortsätta kämpa.
Raul Carrasco lyfte fram den organisering som finns i Hammarkullen genom sitt föreningsliv och behovet att samla dessa.

Johannes Lundberg som arbetat på både Hammarbadet och Rannebergsbadet och är nu förtroendevald på Angered Arena talade om behovet av simkunnighet och friskvård då endast två av tio barn i Angered lär sig simma och vi lever nio år kortare än i Hovås och Askim. Han talade också ur ett personalperspektiv.
– Då Rannebergen stängde för ett år sedan såg vi genast hur trängseln ökade framförallt på gymmet för gästerna, samtidigt som personalen fick det stressigare.
Men han lyfte också tryggheten.
– Då all social service försvinner och de sista samlingsplatserna stänger kommer rörelsen på torgen att minska och öppna upp för ökad otrygghet, sa Johannes.

Rättvisepartiet Socialisterna välkomnar nu alla arbetsplatser, föreningar och Angeredsbor att ansluta till kampen för bad och gym. Sedan i torsdags har hundratals skrivit på de nya protestlistorna. Nu väntar stormöten, demonstrationer, debatter och om det krävs ockupationer. Vi är fast beslutsamma om att rädda bad och gym.

Kristofer Lundberg

3

7

2

11

10

9

4

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s