Möte planerade kampen för bad och gym

I torsdags samlades ett 20 tal personer på uppmaning av Rättvisepartiet Socialisterna för att diskutera striden för bad och gym i Rannebergen och Hammarkullen. Mötet samlade såväl medlemmar i RS som personal vid anläggningarna som bad och gymgäster. På nytt visar man att man är beredda på att ta kamp mot nedskärningar i stadsdelen.

Kristofer Lundberg inledde mötet med att informera om situationen om vilka nedskärningsförslag som lämnats från tjänstemännen till politikerna och om Rättvisepartiet Socialisternas förslag om att bevara, renovera och utveckla bad och gym.
– Det handlar om mer än bad och gym, det handlar om mer än simkunnighet och friskvård, det handlar om trygghet och vilket samhälle vi vill leva i. Nu får det vara slut på nedskärningar och besparingar, sa Kristofer.

– Det är också en facklig fråga då det handlar om att bekämpa otrygga anställningar, vi kan inte ha chefer som kommer ut i verksamheten och skrämmer personalen från att uttala sig om politiska beslut som gäller deras arbete. Vi kan inte ha chefer som skrämmer folk från att uttala sig i media, säger en anställd från en av anläggningarna, och fortsätter.
– Det är en politisk fråga som också handlar om demokrati, idag saknas dialog med såväl oss anställda som med boende i området som drabbas, det finns många fina ord i kommunens riktlinjer om öppenhet men i denna fråga har man helt lagt locket på, vi får ingen information.

Amer Mohammed Ali, RS, fyller i:
– Vi ska komma ihåg att det bara är ett år sedan som vi räddade både Rannebergsbadet och Hammarbadet. Det var ett resultat av protester av stormöten, demonstrationer som samlade personal, arbetsplatser och föreningar som på bred front tvingade politikerna att backa. Men det var också inför ett valår, det kommer vara svårare nu och krävas större protester.

– och vi tillåter inte politiker att ställa bad och gym mot varandra i stadsdelen. Vi kämpar tillsammans, sa Irma Mahmutovic.

– Vi måste ockupera, ropar Wenche Solheim som varje vecka simmar på Rannebergsbadet och mötet går in på att diskutera fram en kampanjplan.

Minela Mahmutovic

Röster från mötet:
– Det är jätteviktigt att rädda bad och gym. Vi vill ha kvar det då mina barn simmar här på Hammarbadet. Jag tror ockupationer och demonstrationer krävs för rädda det, säger Fuad Hassan.

– Ockupera baden och nämndemötena det är vad som gäller. Friskvården är viktig här. Inte alla som orkar åka långt för gym och simbassäng, säger Wenche Solheim.

– Barnen behöver badet för att lära sig simma. Vi tränar här en gång i veckan då det bara är för oss kvinnor. Men jag tänker särskilt på barnen. Det kommer behövas mycket protester, säger Hamdi Ali.

intervju: Minela Mahmutovic

Mötet beslutade:
– att demonstrera 10 november (se separat artikel).
– att kalla till möte i Rannebergen den 13 november och föreslå demonstration.
– att bjuda in till dialogmöte med idrott- och föreningsnämnden den 20 november. (Ändrat till 26)
– kalla till en gemensam demonstration den 29 november för Rannebergen och Hammarkullen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s