Möjligt maktskifte i Västra Götalandsregionen

Miljöpartiet för nu diskussioner med högeralliansen om att bilda en ny majoritet i regionen med ansvar för bland annat kollektivtrafik och sjukvård.

Socialdemokraterna, låter meddela att ”vi kan nu konstatera att förutsättningar för en fortsatt rödgrön koalition inte längre verkar finnas.”

S, V och MP styrde regionen och blev återigen största blocket med 72 mandat mot Alliansens 63. Vågmästarplats gick även i denna mandatperiod till SD med 14 mandat.
Men ett minoritetsstyre verkar det inte bli då MP nu är beredda att sätta sig med högern.

– Det är väl inget som egentligen förvånar, Miljöpartiet är ett borgerligt parti mest intresserade av makten och inte det politiska innehållet, säger Minela Mahmutovic Rättvisepartiet Socialisterna.

Även Socialdemokraterna har visat intresse för att styra tillsammans med de borgerliga genom att bjuda in Folkpartiet till samarbete men då utan Vänsterpartiet.
Folkpartiet tackade dock nej. För dem handlar det att ge sken av en enad och stark högerallians för att sikta på maktskifte om fyra år om de inte får med sig Miljöpartiet redan nu.

Skulle Vänsterpartiet gå i opposition och istället för att fokusera på en kompromisspolitik ansluta sig till kampen mot vinster i välfärden är Rättvisepartiet Socialisterna beredda att samarbeta för att bygga en rörelse mot vinster i välfärden.
RS är övertygade att det är aktiv kamp bland vårdens anställda och brukare som vinster i välfärden kan stoppas.

På måndag kommer Miljöpartiet lämna besked om de lyfter fram ett maktskifte eller ej.
För Rättvisepartiet Socialisterna står det dock klart att oavsett majoritet måste vården rustas upp, det behövs mer resurser och fler anställda. För stt möjliggöra detta måste makthavarna sättas under press av protester där fackföreningarna kan spela en avgörande roll.
Detta är något Rättvisepartiet Socialisterna kommer sätta fokus på.

Kristofer Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s