ISIS ut ur Kurdistan

I lördags samlades mellan 1500 och 2000 demonstranter för att protestera mot ISIS terror och för att samla ekonomiskt stöd till flyktingar från Shingal. Initiativtagare till demonstrationen var Sella Mahmoud och ungdomsgruppen Kurdistans vänner.

image

Sedan augusti har läget förvärrats och tiotusentals yazidier har flytt till Sinjarberget i norra Irak efter att ha ­jagats av IS.
De som över­levt vittnar om våldtäkter massmord och svält. Totalt har IS tvingat 1,2 miljoner människor på flykt. Islamisterna har samtidigt tagit över tusen kvinnor och unga flickor som gisslan som säljs som slavar.

Demonstrationen samlades på Götaplatsen med banderoller, fanor och plakat.
”Stoppa ISIS terror nu” och ”ISIS ut ur Kurdistan” ekade talkörerna nedför Göteborgs paradgata.
Nere på Gustav Adolfs torg hölls tal och musik.
Bland talarna fanns Shadie Heydari, Socialdemokraterna, Kristofer Lundberg Rättvisepartiet Socialisterna, Kurdo Baksi från Miljöpartiet och Abdullah Deveci från Vänsterpartiet, med flera.

Kristofer Lundberg, RS som var demonstrationens andre talare fick demonstranter till både tårar och jubel med sitt tal.
Han uttryckte att det inte räcker med fördömmanden, uttalanden och resolutioner, kurderna behöver vapen för att kunna försvara sig mot ISIS.

Mest applåder fick Kristofer då han riktade kraftig kritik mot såväl den svenska regeringen som det Socialdemokratiska styret i Göteborg.
– Ett tungt politiskt ansvar vilar på den svenska regeringen och det lokala styret i Göteborg. Från Sverige åker ungdomar och ansluter till ISIS, ungdomar som tappat hoppet om en bra framtid här, som inte ser någon möjlighet till arbete och bostad och istället ansluter till ISIS i Irak och Syrien, ett tungt politiskt ansvar vilar på politikerna.

Under demonstrationen samlades över 15 000 kronor in genom att sälja t-tröjor och armband. Pengarna går oavkortat till mediciner och förnödenheter genom kurdiska läkarsällskapet. Även kläder samades in som kommer skickas ned till drabbade.

Minela Mahmutovic

image

image

image

image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.