Kommer Vänsterpartiet stå upp för Angereds bad- och gym?

Rättvisepartiet Socialisterna har visat att vi genom mobilisering, kamp och socialt arbete kunnat sätta dagordningen i en rad viktiga frågor.
Senast är frågan om en gratis kommunal simskola.

image

Rättvisepartiet Socialisterna har drivit frågan i flera år, arbetat opinionsbildande och utåtriktat.
När den rödgröna majoriteten stängde Rannebergsbadet och planerade att stänga Hammarbadet i Angered samlade RS direkt till strid. Tillsammans med RS slöt badpersonal, bad- och gymgäster upp. Hammarbadet räddades och Rannebergsbadet återöppnades.
Våra medlemmar kunde därefter ta initiativ till gratis simskola i Hammarkullen.

Lagomt till valet uppmärksammas vi genom media att Vänsterpartiet nu ger stöd till vårt krav.
SvD skriver ”De är här för att dela ut Vänsterpartiets flygblad om fri simskola för barn”.
Dagarna efter har V en debattartikel i GP som lyder ”Vänsterpartiet vill att alla barn ska få lära sig simma. Vi vill att simskola erbjuds i kommunal regi och att sim- och livräddningsundervisning ska erbjudas på alla våra kommunala anläggningar… Simundervisningen måste vara gratis och målet är självklart att alla barn ska klara simprovet i tredje klass.”

Rättvisepartiet Socialisterna välkomnar Vänsterpartiets linje och sträckte ut vår hand om gemensam kamp för gratis kommunal simskola.
Men vi ställde samtidigt frågan till V vad de anser om framtiden för Angereds bad och gym som på nytt hotas av nedläggning.

Vi fick svar från Martin Fahlén för Vänsterpartiet Angereds styrelse som skriver:
”Vi i Vänsterpartiet motsätter oss eventuella nedläggningar av simhallarna i Ranneberget och Hammarkullen. Denna kamp förs av oss bland alla instanser i kommunen som är helt eller delvis berörda av frågan” han fortsätter sedan ”Vi uppskattar det arbete ni har gjort med gratis simundervisning och vi hoppas att vi får igenom vårt krav för just detta inom snar framtid också.”

RS är övertygade om att varje politisk fråga lättare går igenom de valda församlingarna om det finns en rörelse utanför. Vår utsträckta hand till Vänsterpartiet kvarstår och nu är det upp till bevis om detta bara är ett valutspel eller en fråga de är beredd att ta gemensam kamp för.

Vi oroas dock över hur förankrat det är i V att partiet motsätter sig eventuell nedläggning då partiets representant i Idrott- och föreningsnämnden, tillika vice ordförande i nämnde Bettan Andersson fortsatt inte vill uttala sig om hur V kommer rösta om en eventuell nedläggning.

Rättvisepartiet Socialisterna uppmanar därför V:s medlemmar att driva frågan internt, ansluta till vår rörelse utanför och tillsammans med RS, badens anställda och brukare försvara Angereds bad och gym i och efter valet.

Kristofer Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s