Stöd till drabbade i Kurdistan från Göteborg

image

Sedan början av juni har Islamiska staten, IS – tidigare ISIS, erövrat kontrollen över städerna Samarra, Mosul och Tikrit i Irak.

Sedan dess har de avanserat fram våldsamt och utropa ett kalifat. Irakiska regeringsstyrkorna lämnade sina poster, vapen och fordon.

Sedan augusti har läget förvärrats och tiotusentals yazidier har flytt till Sinjarberget i norra Irak efter att ha ­jagats av IS.

De som över­levt vittnar om våldtäkter massmord och svält. Totalt har IS tvingat 1,2 miljoner människor på flykt. Islamisterna meddelar samtidigt att de tagit över 500 unga flickor som gisslan.

IS framfart har provocerat fram ett enande av de olika kurdiska styrkorna. Unga män och kvinnor från Kurdistans alla fyra delar ansluter nu för att befria Shingal. Peshmergas från Baschur,  YPG från Rojava, PKK från Bakur och gerilla från Rojhelat gör nu gemensam sak för att befria Shingal.

Vi samlas till stödmanifestation på lördag för att protestera mot ISIS och för att samla in pengar till mediciner och förnödenheter som oavkortat kommer skickas till de nödställda.

Kurdistans vänner

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s