160 på RS valupptakt i Göteborg

Hammarparken i Hammarkullen färgades bokstavligen röd av informationstält, fanor och valarbetare när Rättvisepartiet Socialisterna höll valupptakt.
160 personer deltog som mest.

image

Sella Mahmoud öppnade eventet med att presentera programmet, talare och artister.

image

Då valupptakten var utformad som en förortsfestival inleddes den med Rockgruppen Manque Ailin innan Minela Mahmutovic gick upp på scenen.

image

Minela förklade bakgrunden till RS huvudparoll Trygghet och välfärd.
”För bara två dagar sedan skedde en skottlossning, den andra på en vecka i Hammarkullen.  Förra året skedde 56 stycken och hittils i år har skotten redan överskridit 35 i Göteborg. Rättvisepartiet Socialisterna pekar på att svaret på våldet är upprustad och vinstfri välfärd, arbete och bostad”.

image

Sella bjöd sedan upp Per-Åke Westerlund, Rättvisepartiet Socialisternas partiordförande att presentera sin nya bok ”Från Kungsan till Kärrtorp – 25 års antirasism”.

image

Denny Jovanovic talade sedan om kampen i Göteborgs förorter och visade tydligt att Rättvisepartiet Socialisterna är något annat än de andra partierna. RS har en gedigen historia av kamp mot nedskärningar.

image

Bolivianska dansgruppen Tunari visade upp flera dansnummer och lika så dansgruppen Raymi. Två föreningar välförankrade i Hammarkullen. I en hoppborg vid scenen ringlade sig kön lång av områdets barn och i ett av tälten serverades fantastisk vegansk Afrikansk gryta.

image

Caroline Holmgren visade på hur RS initierat kampen som räddat Hammarbadet och Rannebergsbadet och hur det öppnade upp för att hon  kunde vara med och starta upp ett projekt med gratis simskola.

Johannes Lundberg gav en målande bild över hur delad vår stad är.
”Skillnaden i Medelinkomst per år mellan Hovås och exempelvis östra Bergsjön är dryga 480 000 mot 120 000. Så stora är skillnaderna i vår stad, i rödgröna Göteborg.
Såväl löner och livslängd, som sjukdagar är klyftor som ökat under de senaste 10 åren.”

Medan de andra partierna hyr dyra konferensanläggningar samlas RS där vårt huvudsakliga arbete förs, i förorter och arbetarområden.

image

De fyra rapparna från gruppen Explocive Crew avslutade festivalen. Unga killar som vi garanterat kommer se mer av på hiphop-scenen.
Det var ett intensivt program med tal, dans och musik som på allvar sparkar igång Rättvisepartiet Socialisternas valkampanj i Göteborg.

RS Göteborg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.