Stödmanifestation för ett fritt Kurdistan

Lördagen den 28 juni samlas hundratals kurder till manifestation för att hylla den kurdiska frihetskampen. Det blir tal, musik och dans. Rättvisepartiet Socialisterna och Offensiv har talat med två av initiativtagarna.

image

– Vi har tagit det här initiativet för att vi känner att det är vårt ansvar. Vi vill visa våra kurdiska bröder och systrar att vi utanför Kurdistan ger vårt stöd, säger Asa och Sella två av arrangörerna till lördagens demonstration för ett fritt Kurdistan.

– Vi känner att nu får det vara nog, vårt folk har levt under ockupation och förtryck i flera generationer men aldrig gett upp drömmen om frihet, säger Sella.

– Vi vill visa att vi står enat med folket i Kurdistan. Vi vill också lyfta och uppmärksamma den kurdiska kampen som negligeras i den svenska median, säger Asa.

Bakom demonstrationen står Kurdistans vänner, de har sin bakgrund i solidaritetsarbetet med Rojavas vänner som samlat in 30 000 kronor till västra Kurdistan.

– Vi tillhör en ny generation kurder och vill se ett enande av vårt folk i kampen för fred och frihet i ett självständigt Kurdistan, avslutar de båda.

Kristofer Lundberg

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s