Nya skott i Biskopsgården

Under årets fem första månader har 21 skottlossningar ägt rum i Göteborg, lika många som vid samma tidpunkt förra året. Av dem har 12 skett i Biskopsgården, där en ung man sköts till döds på 1 maj.

Söndagen den 11 maj sköts det på nytt i Norra Biskopsgården, i närheten av Svarte Mosse där tusentals samlats dagen innan på Biskopsgårdens dag.

Boende i Biskopsgården uppger att stämningen varierar, man är ledsna, rädda, uppgivna men mest förbannade.
– Ska det aldrig ta slut, är den vanligaste kommentaren på gatan.

Rättvisepartiet Socialisterna har länge kämpat för trygghet och välfärd, vi har på otaliga trygghetsmöten, manifestationer och demonstrationer talat om att det är där det sociala skyddsnätet havererat och nedskärningar på skola och fritid är som störst som våld, droger och kriminalitet brer ut sig. Våldet är en direkt följd av arbetslöshet, fattigdom och psykisk ohälsa som följer i dess spår. Nu får den analysen stöd från fler.

Ulf Neander vid Polisen säger;
– Det handlar om sociala förhållanden, låg måluppfyllelse i skolan och hög arbetslöshet, polisen gör vad vi kan, men det är också en politisk fråga.

2013 slutade med 56 rapporterade skottlossningar och åtta döda. Vi vill inte se lika dystra siffror 2014, men då behövs förebyggande arbete. Rättvisepartiet Socialisterna är det enda partiet i Göteborg som på allvar tagit kamp i denna viktiga fråga.

Kristofer Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s