Inga svar från Vänsterpartiet om badens framtid i Angered

baFör en vecka sedan rapporterade Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna att de styrande Socialdemokraterna var beredda på att stänga Hammarbadet och Rannebergsbadet efter valet. Den utredning som startades i mars ska ligga till grund för beslut i slutet av september. Men hur ställer sig då Vänsterpartiet till badens framtid? Offensiv talar med Bettan Andersson, V.

– Det går inte att svara på, vi har diskuterat det i nämnden och vi har diskuterat det i partiet och vi har inte en linje om att vi ska ha kvar baden till varje pris. Badhusen är i dåligt skick och Hammarbadet är det av dem i värre skick, säger Bettan Andersson.

– Samtidigt ska vi komma ihåg att det finns många badhus och idrottshallar som är i stort behov av renovering. Vi har ett stort renoveringsunderskott.

Men samtidigt säger ni att ni har som mål att öka simkunnigheten och friskvården, då måste väl alternativet vara att renovera?

– Vänsterpartiet ser det från två håll, vi ser å ena sidan att det är låg simkunnighet i vissa områden vilket gör att det är viktigt med badhus till en rimlig kostnad, men vi måste också väga in kostnaderna för hela kommunen. Vi måste se till en kommunövergripande budget.

– Vi måste fatta ett beslut som utgår från hela Göteborgs budet, därför kan jag inte ge dig något rakt svar till hur Vänsterpartiet ställer sig till badhusen.

– Många måste ju resa för att komma till ett badhus, i Östra Göteborg finns inget bad, då är det olyckligt att det finns tre bad i Angered.

Menar du att ni planerar bygga badhus i Östra, eller varför ställs det mot bad i Angered?

– Nej, men om vi skulle se att en renovering kostar mycket är det oansvarigt att säga att det ska vara kvar till varje pris. Måste ha en helhetsbild utifrån utredningen. Så jag vill inte ge några svar som skapar spekulation.

 

Med en simkunnighet på en femtedel av alla femteklassare och fyra procent av nyanlända anser vi att det vore oansvarigt att stänga två badhus i Angered.

– Visst vill vi ha kvar båda badhusen, men vi ska inte glömma att vi fått Angered Arena. De har ett stort utbud och dess kapacitet har inte nyttjats till fullo ännu, det finns mycket mer simskolor som kan ta plats på Angered Arena, säger Bettan.

Så till väljare som anser att badhusen i Hammarkullen och Rannebergen är viktiga frågor har Vänsterpartiet inget svar att ge inför valet?

– Vänsterpartiet vill att det ska finnas god möjlighet och tillgång till bad, men kan inte säga att de ska vara kvar. Det vore väldigt oklokt och oansvarigt av mig att säga att baden ska vara kvar om de behöver kostsam renovering, säger Bettan.

Intervju: Kristofer Lundberg

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s