Socialdemokraterna beredda att stänga bad i Nordost

Efter uppmärksammandet att Hammarbadet och Rannebergsbadet på nytt är hotade kontaktar Offensiv Anne-Christine Westerholm, socialdemokratisk ledamot i Idrott och föreningsnämnden i Göteborg.

 IMG_2048

 

Hur ställer sig Socialdemokraterna till Hammarbadet och Rannebergsbadets framtid inför valet?

– Vi resonerar så att vi har byggt ett stort nytt bad – Angered Arena – och vill att det ska nyttjas på ett bra sätt. De andra tvåAnne-Christine+Westerholm+(S),+120x150+pix badhusen är inte i ett bra skick och deras framtid bör därför utredas, säger Anne-Christin.

– Sen måste man ju säga att det inte är så långt bort till Angered Arena, allmänheten kan åka till Angered för att bada.

– Det finns inget som säger att vi ska ha kvar de två andra baden i dagsläget, men jag vill vänta på utredningen, säger Ann-Christin.

Det har nu gått ett halvår sedan badhusen och gymmen skulle varit stängt, men ni backade efter protesterna. Är det en tillfällighet att ni satt utredningen till slutet av september efter valet. Är det en känslig valfråga?

– Alla frågor är känsliga under ett valår, medborgare vill mycket och man ska lyssna. Men vi har en kommunbudget att ta hand om också.

Mätningen av simkunnigheten bland femteklassare i Nordost i höstas visar på bristande simkunskap. Bara en femtedel klarade simprovet på 200 meter, bland nyanlända testades 97 personer och bara fyra procent klarade sig.

– Det ligger i vårt mål, för oss rödgröna, att öka simkunnigheten i Nordost.

På vilket sätt ökar simkunnigheten om tillgängligheten minskar? Om två bassänger försvinner, hur kommer det öka simkunnigheten?

– Man kan göra på flera sätt, längre öppettider på Angered Arena till exempel, säger Ann-Christin.

Hur tror du att det skulle mottas av personalen på Angered Arena med längre öppettider. Personal som jobbar kväll idag slutar 22.30, hur länge tycker du att de ska arbeta?

– Det är en personalfråga, men jag menar att det ena utesluter inte det andra. Vi vill öka simkunskapen, men jag väntar på utredningen innan jag säger mer, avslutar Ann-Christin.

Intervju: Kristofer Lundberg

Foto: Elias Theodorsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s