Hammarkullens sommardrömmar

Summer Dream Festival ägde i lördags rum för andra året i följd på Hammarkulletorget. Den första sommarsolen gav verkligen sommardrömmarna en extra skjuts.

imageArrangör för festivalen är Vårt Hammarkullen, ett samarbete mellan arbetsplatser och föreningar i Hammarkullen ett initiativ som vuxit fram underifrån av de tre lokala Hyresgästföreningarna. Festivalens mål är att skapa trygghet i området och låta ungdomar skriva ned vad de vill göra i sommar och Vårt Hammarkullen ser sedan till att förverkliga drömmarna, delvis med hjälp av tre ungdomar som kommer anställas av Hyresgästföreningen.

Flera hundra personer deltog på festivalen. Konferencierer för dagen var Fortesa Hoti och Johannes Lundberg. De intervjuade ungdomar på scenen om vad de vill göra i området och presenterade artisterna för dagen. Under dagen stod DJ-Dizencio för musiken.

Men innan artisterna intog scenen organiserades basketturnering och fotbollsturnering där prisutdelarna var Martin Smedberg från IFK Göteborg vars fotbollskarriär startade i Angeredsklubben Gunnilse och basketspelare Ana-Laura Rivero från Kvarnby Basket. Även de fick berätta om sina sommardrömmar de haft som barn och idag.

På scenen trängdes sedan lokala talanger av unga break danceare och artister. De bolivianska dansgrupperna Raymi och CD Libertad uppträdde och följdes sedan av trubaduren Americo, rapduon Le X och Daisy som hade en hel dansgrupp på scenen till sitt framträdande. Mest drag bland ungdomarna runt scenen blev det när poeten och rapparen Vic Vem klev upp på scenen och fick hela Hammarparken att gunga men gav också ungdomarna viktiga råd ur ett personligt perspektiv.

Alfredo Torrez var Festivalgeneral och var mycket nöjd.

– Det blev mycket lyckad festival, jag hoppas vi kan göra detta till en återkommande festival varje år. Jag vill tacka alla lokala föreningar som ställt upp under dagen, artister och de över 30 volontärer som möjliggjorde dagen.

Kristofer Lundberg

 

image

image

image

image

 

image

image

image

image

image

image

 

image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s