Boenden på Bredfjällsgatan börjar säga ifrån

Karina Navarette bor också hos Graflunds, när hon läste artikeln om Coral Fernandez valde hon att också kontakta Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna.

Image

Karina bor med sina fyra barn i lägenheten på Bredfjällsgatan. Området som förvaltas av det privata bolaget Graflunds. Hennes lägenhet är ständigt kall och trots upprepade kontakter med Graflunds har de ännu inte varit och mätt värmen.

Barnen är ständigt sjuka och förkylda, om det beror på kylan eller något annat i lägenheten vet inte Karina.

– Men barnen får vid upprepade gånger ögoninflammation och det retar i halsen på dem när de vistas i lägenheten, säger hon.

I trappuppgången har de också problem med äldre ungdomar som står och röker och skräpar ned, inte heller där upplever Karina att hon får något stöd av förvaltaren.

– Man ska inte behöva vara otrygg i sitt boende eller känna obehag när man släpper ut barnen. Röken går rakt in i lägenheten vilket inte heller känns bra, berättar hon.

Karina har bott i Hammarkullen i större delen av sitt liv men upplever att hon aldrig behandlats så illa som hos den privata värden.

– Vi som bor i trappuppgången städar själva efter ungdomarna som hänger där för att barnen inte ska få i sig vad de lämnar efter sig. Graflunds städar i bästa fall trappuppgången en gång i veckan och här är alltid smutsigt.

– Vi arbetar, betalar hyra men vi behandlas värre än grisar. De är bra på att ta in pengar, men att förvalta ett bra boende åt oss klarar de inte av. De behandlar oss verkligen som skit, säger hon.

– Att bo i denna miljö är det lätt att bli deprimerad.

Karina kom till Hammarkullen som 14 åring och bodde hemma hos sin mamma i Sandeslätt hos det kommunala Bostadsbolaget. Men sedan hon fick barn och egen lägenhet har hon bott på Bredfjällsgatan hos olika privata värdar.

– Det är som natt och dag, det var mycket bättre hos Bostadsbolaget. Under mina åtta år har det varit två olika privata ägare Newseec och nu Graflunds och ingen av dem bryr sig om något annat än att ta in hyrorna, området förfaller, säger Karina.

Och visst är det stor skillnad om man tar en promenad genom området Hammarkullen, skillnaden mellan kommunal och privat förvaltning är stor i såväl inne som utemiljö.

Rättvisepartiet Socialisterna menar att de privata värdar som inte sköter sig borde tvångsförvaltas. Hela Bredfjällsgatan och Gropensgård är i stort behov av upprustning.

Kristofer Lundberg

Läs också ”De tror de kan behandla oss hur som helst”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.