Vårt Hammarkullen höll konferens

I lördags samlades 20 representanter från 9 arbetsplatser och föreningar till Vårt Hammarkullen konferens på fritidsgården Mixgården. Konferensen utvärderade läget i Hammarkullen året 2013 och vilka utmaningar vi står inför under 2014.

Deltagarna tog sin utgångspunkt i den faktiska situationen, det hårdare klimatet i såväl området som i anslutning till arbetsplatserna, framförallt diskuterade man vad vi tillsammans kan göra åt det.

Det räcker inte med att formulera en problembeskrivning eller konstatera läget, Vårt Hammarkullen agerar för att förändra situationen med praktiska åtgärder och vänder sig framförallt till områdets ungdomar. Nyckeln till förändring ligger i händerna på de som bor och arbetar i Hammarkullen.

Konferensens representanter var enig om de positiva effekter som arbetet under det gångna året haft där man lyckas se till att flera unga fått arbete under sommaren, riktade aktiviteter till områdets ungdomar i form av aktiviteter som de själva önskat och två förortsfestivaler Summer Dream Festival och Hammerhill Hiphop Festival.

Det är svårt att förstå hur mycket aktiviteter som organiserats under 2013 när de radades upp en efter en.

Man diskuterade i vilka formen vi ska samarbeta och enades om en ökad samverkan mellan arbetsplatser och föreningar, att söka samarbete med de fackliga organisationerna att kontakta politiker och högre tjänstemän. Men framförallt att fortsätta samarbeta för trygghet i området genom ökat engagemang och fler mötesplatser.

De aktiviteter som redan planerats är Summer Dream Festival i april, dagliga sommaraktiviteter och Hammer Hill Hiphop Festival i september samt en ny konferens som vänder sig till hela Hammarkullen i november.

 

Kristofer Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s