Nya skott i Biskopsgården

Under kvällen har en ny skottlossning ägt rum i Biskopsgården. Även under januari har flera skottlossningar skett i Göteborg, trots polisens satsningar.

IMG_2004

Polisens särskilda insats i göteborgsförorten Biskopsgården har pågått sedan sommaren, med enorma resurser nedplöjda i bland annat ökad polisnärvaro på gator och torg. Men skotten fortsätter. Runt kl 20.00 har, enligt personer på plats som kontaktat Offensiv, fyra skott avlossats på Dimvädersgatan.

Rättvisepartiet Socialisterna kämpar för en genuin upprustning av förorterna – med satsningar på allt från arbete åt alla, bostäder och en upprustning av offentlig sektor. För att lånsiktigt kunna stävja våldet krävs betydligt mer än fler poliser, det krävs politiska beslut som tar ställning emot allt det som orsakat det hårdare samhällsklimatet. Även om det direkta ansvaret vilar på de inblandade i våldet går det inte att komma ifrån det politiska ansvaret. Svaret måste komma underifrån genom organiserade protester bland de boende, för att tvinga politiker till en helomvändning, för mer resurser till förorterna och satsningar på fler ungdomsgårdar och mer resurser till skolorna.

Stefan Berg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.