Vräk inte CC Libertad

I fredags samlades den bolivianska kulturförelingen CC Libertad till årsmöte och fest. 120 peroner hade samlats i Folkets hus i Hammarkullen för att summera året.

wpid-20131209_181346.jpg

CC Libertads ordförande Natalie Ortiz öppnade kvällen och tog deltagarna på en resa genom året som gått. Danserna avlöste varandra hela kvällen och varje dans inleddes med ett tal om var den framfördes och vilka priser den resulterat i för gruppen.

Ungdomarna dansade caporales, taquirari, tinku och andra traditionella danser från hela landet. Natalie berättar också om problematiken runt föreningens samlingsplats då Göteborgslokaler sagt upp kontraktet. Hon meddelade också till mötets applåder att det kommunala bolaget skjutit på vräkningen till 30 januari efter att Rättvisepartiet Socialisterna uppmärksammade den i förra veckan. Göteborgslokaler som bjudits in till årsfesten valde dock att avstå inbjudan.

På måndagen besöker Offensiv på nytt CC Libertad och föreningslokalen är på nytt full. Ett trettiotal ungdomar danstränar. Stefani Lima och Marco Guerra hinner dock med en pratstund.

– Det var en bra årsavslutning inleder Marco.

– Ja, det kändes bra att så många kom, fortsätter Stefani.

Båda uttrycker glädje för att Göteborgslokaler skjutit på beslutet att vräka föreningen från 15 december till 30 januari.

– Vi hoppas kunna påverka dem så vi kan stanna längre än så, vi hoppas de ändrar på beslutet, säger Stefani.

– Vi ska protestera och söka stöd från andra föreningar, säger Marco.

– Vi kommer göra allt som krävs för att behålla lokalen, namninsamlingar och protester, fyller Stefani i.

Ungdomarna hoppas att de ansvariga på Göteborgslokaler inser hur viktig lokalen är för ungdomarna och området.
– Det är en viktig samlingsplats. Vi  träffas, skojar, dansar har roligt såväl unga som gamla, säger Marco.

– Det är en viktig plats för hela Hammarkullen. Man har någonstans gå, att ta vägen istället för att hänga på torget, säger Stefani och fortsätter:

– Vi kommer hit, många varje dag. Man träffar alla, det är en samlingspunkt. Hela gruppen har en plats samt våra vänner är välkomna. På vardagarna dansar vi, på helgerna kan vi ha spelkvällar om man inte har något att göra. Vi är som en stor familj, jag hoppas inte de förstör detta.

Rättvisepartiet Socialisterna menar att det lokala föreningslivet spelar en avgörande del i att skapa gemenskap och trygghet i området. Hade det inte varit för föreningarna så skulle stadsdelen behöva ett trettiotal nya ungdomsgårdar för att väga upp bortfallet av samlingsplatser, förebilder och ledare. Göteborgslokaler är ett kommunalt bolag och borde ta sitt ansvar och se till att föreningarna har samlingsplatser.

Rättvisepartiet Socialisterna sluter därför upp bakom kravet vräk inte CC Libertad.

Kristofer Lundberg

Tidigare artikel: Försvara CC Libertad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s