Det handlar om hela Hammarkullen

Offensiv besökte Hammarbadet för en vecka sedan för att informera personalen om idrott och föreningsnämndens pågående utredning om att stänga badet och gymet. Bara tre dagar senare bekräftade Anna Johansson S planerna i en artikel i Göteborgs Posten, Offensiv besökte på nytt badet för att höra personalens reaktion.

image

– Besökarna är oroliga men framförallt förbannade. Boende i området vill inte att man stänger, säger Lennart Cromstedt.

– Det är inte bra att ta bort en så viktig samlingsplats för ungdomarna. Vi har så mycket unga som tränar här dagligen, jag är rädd att de hittar på annat om gymet stänger, säger Abdul Wassil Atta.

Nazer Salmn fyller i
– De pratar om ekonomi, men en friskvårdsanläggning är mer än ekonomi, det är den mänskliga vinsten man måste räkna, kommunen ska inte drivas som ett företag, säger han.

– Jag trivs bra här, jag älskar arbetsplatsen, kollegorna, gästerna och området. För besökarna är närheten till gym och bad viktigt,  säger Lennart Cromstedt.

– Vi har kvinnosim en gång i veckan, all personal är kvinnor. Gym och bad är bara öppet för kvinnor, detta finns ingen annan stans i Göteborg,  dessa kvinnor riskerar att inte fortsätta träna, säger Abdul.

– Det handlar inte bara om badet och gymmet, det handlar om hela Hammarkullen, säger Lennart.

– Om man skulle stänga påverkar det simkunskapen negativt och friskvård negativt, det måste de ta i beräkning, säger Nazar.

Samtliga är överens om att de vill ha bättre information från de styrande. De får veta planerna via media, inte av beslutsfattare. Ingen av politikerna har besökt arbetsplatsen.

Kristofer Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.