Blockad mot utvisning till Afghanistan

Sedan klockan 12.00 idag har flyktingförvaret blockerats av aktivister i Asylrörelsen. Blockaden sattes i verket strax efter att en juridisk rådgivare inne på förvaret brottades ned av polis och förde henne till häktet i Mölndal för att hindra hennes information till de utvisningshotade Afghanerna.

Just nu hålls åtminstone fyra afghanska flyktingar på förvaret i Kållered utanför Göteborg, i väntan på utvisning.
Flera av dem har gripits av polis i helgen. Hadi Rasoli har bott i Karlstad sedan 2003, och har arbetat sedan 2008. I lördags greps han av polis som förklarade att hans arbetstillstånd inte gäller längre och att han ska utvisas.

Hadi flydde från Afghanistan när han var tolv år efter att hans föräldrar mördats. Hans pappa var buddist från Kina och hand mamma muslim, vilket enligt de religiöst fundamentalistiska myndigheterna är straffbart med döden.

Mohammad Zaki Nuri kom till Sverige för fem år sedan, via Turkiet. Där förlorade han kontakten med sin familj som han inte träffat sedan dess.
Båda förnekas i nuläget advokat och har inte givits någon information om när deras utvisningat ska verkställas. Mohammad Zaki är inte en av dem som ska utvisas under natten.

– Asylrörelsen och Rättvisepartiet Socialisterna kämpar nu för att stoppa utvisningarna av afghanerna, säger Stefan Berg.

Omkring 70 poliser finns på plats och försöker avbryta blockaden.
Hela Sagåsen är idag blockerat.

Runt 22 tiden lyckades polisen till slut bryta upp blockaden med våld och transporterade bort flyktingarna i kriminalvårdsbilar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.