4 000 romer registrerade av polis

Efter att gång på gång ha dementerat uppgifterna om att polis registrerat över 4000 svenska romer bekräftar nu polisen att det stora registret över romer existerar.
Denny Jovanovic medlem i Rättvisepartiet Socialisterna med romskt påbrå kommenterar registreringen.

– Ett register med familjeträd över romska familjer såväl vuxna som barn som registreras enbart på grund av att man är rom.

–  Det är inte svårt att dra historiska paraleller. Idag lever människor gömda på flykt undan förföljelse, polis griper flyktingar i lägenheter, på gator och arbetsplatser för att deportera och nu ett av polisen upprättat register över romer, säger Denny Jovanovic medlem i Rättvisepartiet Socialisterna med romskt påbrå. 

– Samtidigt handlar om mer än 4 000 romer i ett register i Sverige. Vi har en situation där romer tvingas på flykt runt om i hela Europa pga förföljelse.

– Frågan alla måste ställa sig är, var är samhället påväg? Polisen måste svara på frågorna varför har registret upprättats, till vad ska det användas och vilka har tillgång till det? Konstaterar Denny Jovanovic.

– Vi romer måste ställa oss i fronten i den antirasistiska rörelsen för att tillsammans med andra försvara våra rättigheter. Protester bör genast organiseras över hela landet, avslutar Denny.

RS Göteborg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.