En skolan för elever, inte vinstintressen

Skolan är den del av välfärden som längst och mest grundligt utsatts för privatisering och marknadsexperiment. Tillsammans med Chile är Sverige unikt i världen genom att låta vinstdrivande bolag driva och plocka vinster ur skattefinansierade skolor.

– Skola måste alltid drivas för att utveckla våra barn till det bästa de kan bli, inte för att eleverna skall kosta så lite som möjligt för att ägaren ska tjäna så mycket pengar som möjligt, det säger Karin Berg, gymnasielärare och en av talarna på det opinionsmöte Folkkampanj för Gemensam Välfärd ordnar i Göteborg på lördag.

Karin Berg blev i våras snabbt känd i den göteborgska skolvärlden när hennes pedagogiska video om hur nedskärningarna i skolan drabbar eleverna spreds via nätet.

– Jag ställer upp för Folkkampanjen eftersom det blir det skadligt för hela samhället när våra skattepengar går till privata vinster istället för undervisning, fortsätter Karin Berg.

– Denna absurda situation måste regleras så att våra barn får den skola de förtjänar, som hela samhället förtjänar avslutar hon.

Folkkampanjen är partiopolitiskt obunden och har som mål att dessa krav ska stå högt på dagordningen i nästa val – och därefter:

Nej till vinst i välfärden!
Stoppa nedskärningarna!
Försvara och utveckla den gemensamma välfärden!

Lördagen 21 september ordnar Folkkampanj för Gemensam Välfärd manifestationer för dessa krav på ett flertal orter i landet.
I Göteborg arrangerar Folkkampanjen ett opinionsmöte på Gustav Adolfs Torg klockan 14.00 lördagen 21 september med tal, musik och underhållning. Vittnesmål från välfärdssektorn kommer att blandas med framträdanden av bland andra Claes Malmberg och Jens Lekman.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.