SEKO-strejken avblåst

Strejken för SEKO är avblåst. Deras krav på kronpåslag antogs mindre än 24 timmar innan strejken skulle börja. Vad det innebär är att för de lägst avlönade får de ett lönepåslag på över 10 procent.

– Jag har inte så stor koll på avtalet, men det känns bra att det blev kronpåslag, berättar Niklas Ingelman, en av brevbärarna på terminalen på Kkruthusgatan.

– Det är bra att de varslade om strejk, säger en annan av brevbärarna på Kruthusgatan i Göteborg. Det talar sitt tydliga språk när det finns så stora klassklyftor. Det finns dem som tjänar över 30 000 och vissa som tjänar 20 000.

– Men jag tycker det är irriterande att det inte funnits någon information, det hela har känts så oklart, fortsätter Niklas.

Tidigare i september hade cheferna på Posten skickat brev internt där de förbjudit att information skulle spridas om avtalsrörelsen och den eventuella konflikten.

– Det är konstigt att de gjorde det, det är inte som att vi brukar ha möten som går ut över arbetet, och dessutom att förbjuda SEKO från att hänga upp information på anslagstavlor.

– Det blir svårt att veta vad en avtalsrörelse innebär för mig som är bemanningsanställd, berättar ytterligare en  brevbärare till Offensiv strax innan strejken blev avblåst. Kommer jag påverkas av avtalet? Ska jag också strejka? Det blir svårt att veta om det inte tillåts information.

Amer Mohammed Ali

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.