Initiativ av förortens röster

September har varit en mörk månad för Göteborgs förorter, hög kriminalitet och skottlossningar har fyllt media i alla hörn. Ett initiativ till en manifestation i Biskopsgården som Biskopsgårdens ungdomsråd stod för kallade alla till Sjumilahallen på Friskväderstorget. Offensiv var på plats och intervjuade Venice Blomstrand, en av ungdomarna som var initiativtagarna till manifestationen.

biskop

Vad är det ni har kallat alla hit för ?

– Vi har kallat alla invånare hit för de senaste händelserna som har skett, med syfte att visa att våra förorter är i stor fara och uppmana alla att sluta förstöra för sig själv och alla andra.

Vad tycker du krävs för att få stopp på det som sker nu ?

– Vi måste höja medvetenheten bland alla boende och sätta press på politikerna, och att mer fritidsgårdar och aktiviteter behövs för ungdomarna här.

Venice Blomstrand

Hur kommer ni arbeta vidare efter demonstrationen?

– Planen är att fortsätta vårt arbete här med fritidsledare och fältarbetare och engagera ungdomar i detta. Vi är öppna för all samarbete, vi kommer starta ett samarbete i Torslanda med andra ungdomar för att höja medvetenheten.

Nu på lördag planeras en till demonstration mot skottlossningarna, arrangerad av Fryshuset. Rättvisepartiet Socialisterna kommer vara på plats för att delta i manifestationen.

Intervju och foto: Denny Jovanovic

GP

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s