21 600 kronor till Rojava

Idag samlades 200 demonstranter, framförallt kurder, i manifestation mot våldet i Rojava, Västra Kurdistan. Manifestationen organiserades av den nystartade gruppen Rojavas Vänner. Hana Gilani var konferencier och presenterade talarna.

Talade gjorde bland annat representanter från S-studenter, Vänsterpartiet, Rättvisepartiet Socialisterna och kurdiska student och akademikerförbundet.

– Vi manifesterar för att uppmärksamma en bortglömd del av det annars så uppmärksammade syriska inbördeskriget, sa Kristofer Lundberg Rättvisepartiet Socialisterna.

– Vad som behövs är en kurdisk revolution, en politisk revolution som sopar undan de gamla makthavarna och sätter det kurdiska folket som herrar över sina liv, en social revolution som omfördelar rikedomarna, naturresurserna och återuppbygger ett samhälle med social rättvisa, sa Kristofer Lundberg till applåder.

Mellan talen spelades musik och kurdisk dans i traditionella kläder höjde stämningen.

– Ingenting kan ta död på vår kultur,  inget krig, ingen diktatur, ingenting, sa Hana Gilani från scenen.

image

Manifestationens syfte var att uppmärksamma massmordet i västra Kurdistan men också att samla in pengar att sända direkt till Rojava.
På manifestationen såldes t-tröjor, pins, baklawa och mat vilket samlades in totalt 21 600 kronor som oavkortat nu sänds till Rojava, ett område i behov att stora fönödenheter.

Johannes Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.