Seger: Naser får uppehållstillstånd

I måndags nåddes Rättvisepartiet Socialisterna av den fantastiska nyheten att partiets medlem Naser Karimi fått uppehållstillstånd.

image

– Jag vill tacka alla medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna som engagerat sig i mitt fall och möjliggjort att jag fått uppehållstillstånd. Det finns inget parti med så mycket kärlek och hjärta för kampen för rättvisa och solidaritet som RS. Nu fortsätter kampen, säger Naser Karimi, med ett leende.

Nasers uppehållstillstånd är årets viktigaste seger för Rättvisepartiet Socialisterna och Asylrörelsen. Naser har kämpat i fem år mot sin utvisning och mot Migrationsverkets och svenska myndigheters trakasserier. Han har fått nio avslag i alla instanser, men tack vare sin egen och kamraters aktiva protester tillsammans med advokatens hjälp lyckats få igenom en ny prövning som nu lett till seger.

– Vi är mycket glada för Nasers skull. Han om någon visar att kamp lönar sig. Trots svårigheter och motgångar har han fortsatt att kämpa, inte bara för sig själv utan också för andra, säger Emma Öman ordförande RS Kortedala.

Naser är kurd och kom till Sverige som politisk flykting från Iran. Han kom i kontakt med partiet då han var en av ledarna för kampanjen Misstro oss inte som tillsammans med RS nu efter tre års kamp lyckats vinna över 75 uppehållstillstånd åt iranska flyktingar.
Gruppen satte sig ned i en desperat hungerstrejk i protest mot utvisningarna till Iran. Efter en rad uppmärksammade aktioner och protester som samlade brett stöd inom asylrörelsen så öppnades flera av de asylsökandes fall på nytt och flera uppehållstillstånd utfärdades.

Men Naser fick tillsammans med tio andra avslag. Trots att han själv tvingades gömma sig fortsatte han att hjälpa andra asylsökande med deras fall samtidigt som han fortsatte kampen mot den iranska regimen.

Naser arbetade nära med Rättvisepartiet Socialisterna under en lång tid inom såväl Misstro oss inte som Asylrörelsen innan han blev medlem i RS. Han klev in genom sitt hårda arbete och blev tillsammans med Ramin Abbasian de två ledande medlemmarna i Asylrörelsens persisktalande del. Naser valde sedan att ta steget och bli medlem i Rättvisepartiet Socialisterna, hans beslutsamma aktivism gjorde att han valdes som fanbärare på första maj och fick ta täten i marschen.

– Naser är en av partiföreningens bästa aktivister och har sedan han blev medlem varit oumbärlig för partiföreningen i Kortedala, inte barta i kontakten med andra iranska aktivister utan också i våra lokala kampanjer, säger Stefan Berg ordförande för RS Göteborg.

Naser är en positiv person som gör allt med ett leende på läpparna, bakom detta 100 kg muskelpaket finns mycket vilja och värme som kommer bidra till partiets fortsatta arbete. RS kommer fira Nasers seger med en stor fest.

Kristofer Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.